Hirdetés

Az anyatejjel szívták magukba a haza szeretetét

unideb.hu

2018.04.26. 16:36

Az anyatejjel szívták magukba a haza szeretetét
(Fotó: unideb.hu)

Traktorral vonultak az egyetem elé Debrecenben.

Hirdetés

Különleges felvonulással búcsúztak a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájának és Kollégiumának végzős diákjai. Több mint száz fiatal gördült be énekelve, feldíszített traktorokon és pótkocsikon tette meg az utat a Balásházytól a Főépület érintésével a Böszörményi úti campusig.

Két közgazdasági, két mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatos, valamint sportiskolai osztályunk tanulói, végzős technikusaink és tanáraik ültek a kocsikon, hogy a sárgulási felvonuláshoz hasonlóan vegyenek búcsút a Balásházytól

– mondta az egyetemi portálnak Nagyné Biró Edit igazgató.

A mi mottónk az, hogy a „Föld szeretete, a haza szeretete” – a pallagi diákok ezt az anyatejjel szívták magukba, nekünk pedig az a feladatunk, hogy akik gazdálkodó családba születtek, azok folytassák a gazdálkodást, mert egyébként elöregszik a szakma, így Önök a mi reménységeink

– köszöntötte a végzős diákokat Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja a Böszörményi úti campuson.

Utánpótlásban biztosan nem lesz hiány, hiszen érettségi után a legtöbb pallagi diák a Debreceni Egyetem valamelyik képzésén szeretné folytatni tanulmányait. 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.