Hirdetés

Képesek vagyunk fejlődésre? Debrecenben kiderül

unideb.hu

2018.03.06. 08:34

Képesek vagyunk fejlődésre? Debrecenben kiderül
Fotó: unideb.hu

Folytatódik a Science Café.

Hirdetés

  • Időpont

    2018.03.07. 17:00

  • Helyszín

    Cafe Frei - Debrecen Libri (4024 Debrecen, Csapó utca 30.)

Mit nyújtanak a hosszú távú célok? Képesek vagyunk-e a fejlődésre? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ a Science Café, az egyetem tudományos előadás-sorozatának következő rendezvénye.

Egyre több kutatás foglalkozik a kitartás és a kudarcokra adott válaszok tanulmányozásával, illetve a képességek mérésében is nagy előrelépések történtek, amelyek árnyaltabbá, ugyanakkor optimistábbá tehetik a tehetséggel kapcsolatos nézőpontunkat. Fontos szempont azonban az is, hogy lehetőségeket fogalmazzunk meg saját képességeink, vagy gyermekeink tehetségének kibontakoztatásával kapcsolatban. Ezzel a témával foglalkozik „Tehetség, teljesítmény – és ami mögötte van” címmel a Science Café soron következő előadása.

– A tehetség és a kiemelkedő teljesítmény kialakulásának hátterében nagyon sokáig a megfelelő képességek jelenlétének szükségessége volt a meghatározó magyarázó elv. Az újabb és komplexebb tehetségmodellek azonban már sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a képességeket irányító és energetizáló motivációs tényezőkre, valamit az egyén és a környezet interakcióira

– foglalta össze dióhéjban az előadás központi tematikáját Péter-Szarka Szilvia, a Bölcsészettudományi Kar Pszichológiai Intézet Pedagógiai Pszichológiai Tanszékének adjunktusa.

A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő előadás-sorozatának továbbra is a Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltja (Debrecen, Csapó u. 30.) ad otthont, ezúttal március 7-én, szerdán 17 órától. 

Debreceni EgyetemScience Café

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

.