Hirdetés

Amikor majd kirúgják egy robot miatt…

Cívishír

2018.02.05. 19:26

Amikor majd kirúgják egy robot miatt…
Ki a jobb? (Forrás: Debreceni Egyetem)

Tudni szeretné, mi várhat Önre mint munkavállalóra a jövőben? Hallgassa meg szerdán.

Hirdetés

Sokan és gyakran kerülnek tanácstalan helyzetbe, ha munkaügyekről van szó, legyen az munkaszerződés, a munkavállalók, munkáltatók jogköre, vagy csak egy nézeteltérésre okot adó megoldatlan helyzet a munkahelyen. Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Science Café következő előadása.

A tökéletes katona

Szerdán 17 órától Rab Henriett, a Debreceni Egyetem docense beszél majd a munka világának olyan aktuális kihívásairól, mint a robotizálódás, vagy a közösségi szolgáltatások kérdéseiről. A két területben közös, hogy a megszokott munkajogi keretek között nehezen értelmezhetőek, illetve létezésük a munkavállalók helyzetét is alapvetően érinti. 

– A foglalkoztatási költségek jelentős kiadást jelentenek a munkáltatók számára, ennek leszorítására folyamatos törekvésekkel találkozunk. És ez a kérdéskör a munkaerőhiány európai megjelenésével újabb szempontokkal egészült ki. A probléma kezelésének egyik útja a munkavégzés egyes folyamatainak további robotizálása, ami azonban a klasszikus munkavállalói jogokat is érinti, hiszen a robot nem megy szabadságra és nem lesz beteg sem. Az előadásban ezeket a dilemmákat is feszegetem, ismertetve az aktuális szakmai válaszokat is – mondta Rab Henriett. 

A Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő előadássorozatának továbbra is a Libri Könyvesbolt ad otthont, a Fórumban.
Debreceni EgyetemScience Caférobotmunkajog

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.