Hirdetés

Debreceni Egyetem: szó sincs színlelt szerződésekről

unideb.hu

2018.01.08. 17:21

Debreceni Egyetem: szó sincs színlelt szerződésekről

Se bérminimum alatti bérről. Visszautasítják a politikus aggályait.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Varga Zoltán, a DK helyi képviselője sajtótájékoztatón nehezményezte, hogy a Klinika-telepet is őrző és a Debreceni Egyetemen is takarító UD Human Service Kft. – a Klinikával szervezetileg összeolvadt Kenézy területén – a dolgozókat a továbbiakban alvállalkozóként, színlelt szerződéssel, a bérminimum alatt fogja foglalkoztatni.

Reagált az egyetem

Az egyetem közleményében az áll, a korábban Campus Véd 2000 Kft., ma UD Human Service Kft. 2016. július 1-én (gazdasági átvilágítás után) került 100 százalékban egyetemi tulajdonba. Az őrzés-védelmi feladatkörben jelenleg 180 főt, takarítási feladatkörben 220 főt foglalkoztató cég a napokban veszi át egy lejáró szerződésből a Kenézyben a vállalkozói feladatokat. Azt írják:

A Debreceni Egyetem – a cégnél a közelmúltban lezajlott munkaügyi ellenőrzéssel is alátámasztva – visszautasítja azokat a kijelentéseket, amelyek azt állítják, hogy a tulajdonában lévő kft. törvénytelenül működik.

A közlemény kitér rá, hogy

  • az őrzés-védelmi területen az átvétel folyamatában (két év alatt) a dolgozók juttatása mintegy 50 százalékkal nőtt,
  • a szállítási területen egy másik egyetemi cégben az átvétel pillanatában, 2016 decemberében a dolgozók 30 szazalékos bérrendezésben részesültek. 

A 2018. január 8-ai sajtótájékoztatón elhangzottakról a Debreceni Egyetem a sajtótól értesült. Sajnálattal vettük, hogy Varga Zoltán (DK) képviselő úr mostanáig nem kereste meg aggodalmaival sem a Debreceni Egyetemet, sem az egyetemi tulajdonban lévő UD Human Service Kft-t. Így megelőzhető lett volna, hogy téves információk alapján tájékoztassa a nyilvánosságot.

UD Human Serviceőrző-védő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.