Hirdetés

Debreceni Egyetem - a lehetőségek tárháza

unideb.hu

2018.01.11. 11:10

Debreceni Egyetem - a lehetőségek tárháza
Fotók: unideb.hu

Tanulás, buli, barátok, utazás.

Hirdetés

„Édes gyermekem, semmi nem lesz így belőled?” Nem kell többé a szülők aggodalmát hallgatni, annak, aki a Debreceni Egyetemre jelentkezik, hiszen az intézmény Magyarországon az egyik legszélesebb képzési kínálattal – 59 alap és 72 mesterszakkal, 7 felsőoktatási szakképzéssel és 6 osztatlan képzéssel – várja a felvételizőket. Itt a munkaerőpiacon keresett, gyakorlati tudást szerezhető, bármelyik hivatást is válassza a hallgató. 

Idén először választható a sport- és rekreációszervezés alapszak rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakirányon, az agrármérnöktanár vagy a közgazdász mesterképzés, valamint a mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnöki, illetve az olasz nyelv és kultúra tanári osztatlan mesterszak. Az intézményt a világ 600 legjobb egyeteme között tartják nyilván, ahol több mint 1500 elismert oktató gondoskodik arról, hogy külföldön is elismert, piacképes diplomát szerezhet a hallgató.

A Debreceni Egyetemen öt kontinens legjobb koponyái gyűltek össze. Harmincezer hallgató közül több mint ötezer külföldi, akik csaknem száz országból érkeztek. Az Erasmus-program révén több mint háromszáz felsőoktatási intézményében fejleszthető a nyelvtudás ösztöndíjjal.

Ha a hallgatóknak elegük van a tanulásból, több ezer négyzetméteren engedhetik ki a fáradt gőzt. A debreceni a legsportosabb egyetem hazánkban, itt csaknem ötven különböző sport közül választhatunk a focitól a frizbiig. Mindez jól felszerelt tornatermekben, kondi parkokban, felújított műfüves- és vadonatúj rekortán atlétikai pályákon, illetve a Sporttudományi Oktatóközpontban, vagy az egyetem vadonatúj konditermében, az Unifitben. A Debreceni Egyetem sportklubjánál, a DEAC-nál 16 szakosztályában versenyezhetnek a diákok, és ha igazán komolyan veszik a karrierjüket, sportösztöndíjat is nyerhetnek az egyetemtől, vagy részt vehetnek az intézmény mentor programjában. Jelenlegi a Debreceni Egyetem hallgatói Berki Krisztián, Mihály Kata és Papp Márk is.

Ha még mindig maradt fölösleges energia, akkor levezethető az évi 150 HÖK-ös bulin vagy az ország legnagyobb hallgatói klubjában, a HALL-ban. Az pedig, hogy felvették-e a jelentkezőt, kiderül Kelet-Magyarország legnépszerűbb nyári fesztiválján, a Campuson.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.