Hirdetés

Külföldi és hazai oktatók találkozója Debrecenben

unideb.hu

2017.12.15. 14:05

Külföldi és hazai oktatók találkozója Debrecenben
Fotó: unideb.hu

Nagy szerepük van az egyetem életében.

Hirdetés

Kötetlen baráti találkozó keretében köszönték meg a Bölcsészettudományi Karon dolgozó külföldi oktatók munkáját a december 13-án rendezett házi ünnepségen.

Hagyományteremtő szándékkal rendezett kari találkozót a BTK, amelynek vezetése fontosnak tartja, hogy az itt dolgozó hazai és külföldi oktatók kötetlen keretek között is találkozhassanak egymással.

– Felbecsülhetetlen értékű az a sokrétű munka, amellyel hozzájárulnak az itt folyó oktató- és kutatómunka sikeréhez – mondta köszöntőjében Keményfi Róbert. A dékán – aki röviden ismertette a kari vezetés stratégiai elképzeléseit – kiemelte a külföldi oktatók tevékenységének fontosságát.

Többek között hangsúlyozta, hogy a bölcsészettudomány területén elért eredmények „nemzetköziesítése” mennyire fontos, és ebben milyen nagy szerepe van azoknak az oktatóknak, akik a világ sok országából érkeztek a Debreceni Egyetemre. Hangsúlyozta: – Igen nagy a jelentősége annak, hogy a magyar oktatók, kutatók nemzetközi szinten is elismertté váljanak, és ennek érdekében a kar különféle módon igyekszik támogatni az itt dolgozókat, ugyanakkor méltó módon fogadni, segíteni a velük együtt dolgozó külföldi kollégáikat is.

Az eseményen Molnár Judit, a BTK külügyekért felelős tanácsadója röviden összefoglalta a kar, illetve az egyetem külügyi kapcsolatainak történetét, felhívva a figyelmet számos új lehetőségre, amelyben kérte a külföldi oktatók segítségét megköszönve az idáig végzett értékes munkájukat.

A kellemes hangulatú vacsorán 11 ország oktatói vettek részt, akik nagyra értékelték, és köszönték a kezdeményezést, amely egyértelműen további együttműködésre ösztönözte őket.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.