Hirdetés

Világelitben a debreceni orvosképzés!

civishir.hu

2017.11.08. 17:25

Világelitben a debreceni orvosképzés!

A külföldi hallgatók száma is számított.

Hirdetés

A világ élvonalába rangsorolta a Debreceni Egyetem orvosképzését a Times Higher Education, amely november 8-án hozta nyilvánosságra legfrissebb tematikus ranglistáját. Az egyetem orvos- és egészségtudományi képzései a 401-500. kategóriában kaptak helyet.

A Times Higher Education nem csak intézményi listákat készít, hanem külön képzési területeket is értékel. Az orvos- és egészségtudományi képzési területén elért eredményben

  • az Általános Orvostudományi Kar,
  • a Fogorvostudományi Kar,
  • a Gyógyszerésztudományi Kar,
  • az Egészségügyi Kar,
  • a Népegészségügyi Kar

együttes teljesítményét értékelték.

A rangsort – hasonlóan, mint az intézmények értékelésénél – a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján állítják össze. Az első két szempont 27,5-27,5 százalékos, a publikációs teljesítmény 35 százalékos, a piaci bevétel 2,5 százalékos, a nemzetköziség pedig 7,5 százalékos súllyal számít bele a végső pontszámba.

Így az összesített eredményt tekintve a Debreceni Egyetem orvosképzését a 401-500 kategóriába sorolták, amellyel az intézmény a világ élvonalába került.
orvosképzés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.