Hirdetés

Nyílt napok a Debreceni Egyetem iskoláiban

unideb.hu

2017.11.06. 10:56

Nyílt napok a Debreceni Egyetem iskoláiban
Fotó: unideb.hu

Mindenhol minden kiderül.

Hirdetés

Ülj be órára, traktorozz vagy nézz be a laborba és kérdezz meg mindent, amit még nem tudsz a Kossuth Gyakorlóról, vagy a Balásházyról! Vár az ország legjobb vidéki gyakorlógimnáziuma, a megye és a város legjobb általános iskolája és az egyetem legújabb akkreditált tehetségpontja!

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája két feladatellátási helyén, a Kossuth utcán és a Hajó utcán tanulnak általános iskolások. A kompetenciamérések eredményei alapján az itt tanulók jóval az országos átlag fölött teljesítenek. Az iskola jelentős bázisa az egyetem középfokú oktatási intézményeinek is. A végzősök 98 százaléka gimnáziumban tanul tovább azzal a céllal, hogy később egyetemre, vagy főiskolára jelentkezzen.

Kiskossuth

Az intézmény Kossuth utcai feladatellátási helyén a 2018/2019-es tanévben három elsős osztályt indít, melyek azonos tantervvel dolgoznak. Az alap tárgyak mellett első osztályban informatikát, másodikban pedig idegen nyelvet (angol vagy német) is tanulnak a diákok. Felső tagozatban két idegen nyelv, emelt óraszámú informatika, humán vagy emelt óraszámú matematika osztályok közül választhatnak a tanulók.

Az iskolában gazdag tanórán kívüli kínálattal várják a gyermekeket: néptánc, énekkar, rajz, sakk, kosárlabda, röplabda, futball (olasz focisuli, Bozsik-program), mazsorett, torna is választható. 

Az érdeklődő szülőket november 7-én, kedden 17 órakor várják az iskola ebédlőjében, ahol lehetőségük lesz személyesen találkozni az iskola vezetőivel, a tanítókkal, tájékozódhatnak az alkalmazott módszerekről és megtekinthetik az osztálytermeket.

Arany

Az Arany János téri feladatellátási helyen jelenleg több mint 600 diák tanul nyugodt légkörben csaknem 60 pedagógus keze alatt. Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekközpontú nevelésre, oktatásra, tehetséggondozásra, és a fejlesztendő területek feltérképezése is fontos cél.

A 2018/19-es tanévben három elsős osztály indul. A kreativitás és kommunikáció továbbá a matematika orientáltságú osztályokban harmadik évtől tanulhatnak angolt a diákok, negyediktől pedig informatikát. A nyelvtagozatos tanulóknak már első osztálytól oktatják a német nyelvet, amihez szintén negyediktől társul az informatika.

Az iskola november 7-én, kedden és 8-án, szerdán az első két tanítási órában tart nyílt napot, amikor a leendő elsős tanítók magyar, matematika, környezetismeret, német, illetve rajz óráiba pillanthatnak be a szülők.

Nagykossuth

Az általános iskolát befejező tanulókat négyféle képzéssel várja az iskola a 2018/19-es tanévben. A gazdasági, valamint a jogi-kommunikációs tagozatát a bölcsészet, a nyelvek, a média és a gazdaság iránt érdeklődő fiataloknak ajánlja. A műszaki és az orvosi-gyógyszerészeti osztályba pedig a matematikában és a természettudományokban jeleskedő diákok jelentkezését várják. Emellett 1+4 évfolyamos, nyelvi előkészítő osztály is indul azoknak, akik készek egy évvel meghosszabbítani középiskolai tanulmányaikat a ma már nélkülözhetetlen nyelvtudás biztos megalapozása érdekében, az angol nyelvi előkészítő osztály óráinak több mint fele ugyanis ezt a célt szolgálja.

A négyévfolyamos, vagy nyelvi előkészítő osztályok iránt érdeklődőket november 7-én, kedden, a hatévfolyamos képzésre kíváncsi szülőket és diákokat pedig november 8-án, szerdán várják nyílt napra a Csengő utcai intézménybe. A bemutatkozó mindkét nap reggel 8 órakor kezdődik. 

Balásházy

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájába és Kollégiumába a mezőgazdaság, a közgazdaság, az élelmiszeripar, a kertészet- és parképítés, a labdarúgás és újdonságként bármely más sportág, valamint a természettudományok iránt érdeklődő fiatalokat várják szakgimnáziumi és gimnáziumi osztályaikba.

A szakgimnáziumi képzésben hangsúlyosan jelenik meg a szakmai tárgyak oktatása a választott szakmai ágazatok szerint. Gyakorlatorientált oktatásukat a legújabb szakmai elvárásoknak megfelelve a régió vezető mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásaival, valamint a Debreceni Egyetemmel együttműködésben valósítják a duális képzés előnyeit szem előtt tartva.

A Balásházy képzési struktúrájáról és a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról a november 8-ai és 9-ei nyílt napokon kaphatnak az érdeklődők részletes tájékoztatást. A 9 órától kezdődő programokon a felvételi előtt álló tanulók és szüleik bepillanthatnak a tanórákba, az iskolai és a kollégiumi életbe.

Bővebb információ a nyílt napokról ITT, ITT, ITT és ITT érhető el. 

Debreceni Egyetemiskolaközépiskola

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.