Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben tanul a legtöbb külföldi

| 2017. 11. 06. | 17:34:00
Az egyetem minden debreceni életére hatással van - fogalmazott a kancellár.
Debrecenben tanul a legtöbb külföldi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem kutatáshasznosítási és gazdaságfejlesztési törekvéseiről, társadalmi szerepvállalásáról, valamint sportkoncepciójáról és a kapcsolódó fejlesztésekről is beszélt Bács Zoltán kancellár a Szenior Egyetem előadásán.

A Szenior Egyetem szerves része annak a koncepciónak, amelyet a Debreceni Egyetem a 3. missziós célkitűzéseinek keretében megfogalmazott. Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményeként a bölcsődétől a húszezres alumni közösségig az élet szinte minden szakaszában jelen van a Debreceni Egyetem, amely mintegy mintegy 29 ezer hallgatóval, 10 dolgozóval, 3 ezer diákkal, azaz 42 ezres egyetemi polgárságával közvetve 200 ezer ember életére van hatással

– idézi Bács Zoltán rekort az unideb.hu.

A kancellár kiemelte továbbá az intézmény rendkívül széles képzési palettáját, hatékony működési, vezetési modelljét és gazdálkodását, fejlett hallgatói szolgáltatási rendszerét, valamint 12 éves stratégia mentén fejlesztett egyetemi sportrendszerét. Bács Zoltán kitért arra is, hogy mára a magyar felsőoktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb külföldi, 104 országból több mint 5000 hallgató.

Az egyetem gazdálkodása is hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Miközben 2013-ben 83 milliárd forint volt a mérlegfőösszeg, addig tavaly már elérte a 128 milliárd forintot, miközben az intézmény saját tőkéje 75 milliárdról több mint 100 milliárdra nőtt. A javuló gazdasági adatokban nagy szerepet játszott az egyetem saját (képzési és kutatási) bevételeinek növekedése, a korábbi centrumokkal és egyes karokkal kapcsolatos szervezeti átalakítás is

- fogalmazott a kancellár, aki elmondta, hogy az intézmény fejlesztési koncepciója kapcsolódik a város hosszútávú célkitűzéseihez, mely szerint 2050-re Debrecen lesz a főváros első számú vidéki alternatívája, amely nemzetközi regionális központként világviszonylatban is magasnak számító életminőséget nyújt majd, s a város 240-250 ezresre duzzadó lakosságával összhangban az egyetemi polgárság létszáma is jelentősen nőni fog.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.