Hirdetés

Hirdetés

Szakmák olimpiája: élvonalban végzett egy debreceni mérnökhallgató

unideb.hu

2017.10.25. 15:20

Szakmák olimpiája: élvonalban végzett egy debreceni mérnökhallgató
Fotó: unideb.hu

A Debreceni Egyetem kiválóságát és csapattársát is elismerték.

Hirdetés

Hirdetés

Kiválósági éremmel tért haza az Abu Dhabiban megrendezett WorldSkills versenyről a magyar mechatronikai páros, amelynek egyik tagja Sipos Kristóf, a Debreceni Egyetem mechatronikai mérnök, gépészmérnök Msc hallgatója, írja az unideb.hu.

A Magyarországot képviselő Sipos Kristóf - Takács Zoltán (BME VIK villamosmérnöki szak) összeállítású csapat célja volt, hogy minél jobb helyezés elérésével öregbítse a hazai mechatronika hírnevét a szakmák olimpiáján. Kiélezett és szoros küzdelemben az eddigi legjobb magyar eredményt érték el, a 12. helyen végeztek. Teljesítményükért mindketten megkapták a kiválósági érmet.

– Debreceni Egyetem Műszaki Karának Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszékén elsőéves koromtól több alternatív hajtású autó építésében vettem részt, ezekkel különböző országos és nemzetközi versenyeken dobogós helyezéseket értünk el. A mostani sikeres szereplést 2018-ban egy budapesti megmérettetés követi az EuroSkills-en is. Az biztos, hogy a mostani és a jövő évi hazai verseny is hozzájárulhat ahhoz, hogy végzés után valamelyik nagy nemzetközi ipari automatizálással foglalkozó cégnél helyezkedjek el, ami biztosítaná a további szakmai fejlődést – fogalmazott Sipos Kristóf.

A 2018. szeptember 26-28. közötti budapesti rendezvényen Európa legjobb és legfelkészültebb szakmunkásai versenyeznek összesen 39 szakmában 28 ország képviseletében.
Debreceni Egyetemversenymérnök

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.