Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fókuszban a tehetséggondozás a Debreceni Egyetemen

| 2017. 10. 27. | 18:44:00
Ilyen lesz az Informatikai Szakmai Napok.
Fókuszban a tehetséggondozás a Debreceni Egyetemen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az informatika gyakorlati alkalmazásával, új technológiákkal kapcsolatos témakörökben tartanak előadásokat cégek az őszi Informatikai Szakmai Napokon, október 30-31-én a Debreceni Egyetem Informatikai Karán.

Két nap, több mint 40 előadás, 28 vállalkozás – ez az 17. Informatikai Szakmai Napok kínálata. Az idei rendezvény egyik súlyponti témája a tehetséggondozás.

- Az informatika mára akkora területet ölel fel, hogy a későbbi szakmájukkal ismerkedő hallgatók számára kiemelten fontos, hogy minél hamarabb felismerjék, beazonosítsák azt a részterületet, amely igazán érdekli őket, melyhez van affinitásuk. Programfejlesztőként számos terület várja őket a vállalatirányítási szoftverektől kezdve a mobilalkalmazás-fejlesztésig, mérnökinformatikusként közvetlenül kínálja magát a hálózatok, szerverek üzemeltetése mellett a beágyazott rendszerek világa, gazdaságinformatikusként a gazdasági folyamatok széles körének informatikai támogatásától az üzleti elemzői kérdésekig széles a lehetőségek köre. Emellett a nem területspecifikus lehetőségek – a webfejlesztés, a szoftvertesztelés – is meghatározóak a szakmában – sorolta Mihálydák Tamás.

Az Informatikai Kar dékánja szerint mára a cégek egy része felismerte, hogy hosszú távon szükségük van a mesterképzést végző, mélyebb tudással, szélesebb körű tapasztalattal rendelkező informatikusokra, éppen ezért az idei rendezvényen kiemelt figyelmet szentelnek a MSc-szakok népszerűsítésének és a PhD-képzés bemutatásának.

Az idei év újdonsága az angol nyelvű előadásblokk, melybe a kar angol nyelvű képzéseiben résztvevő hallgatóit is bevonják, a vállalatok számukra többnyelvű szóróanyagokkal készülnek. Az egyetemi hallgatók mellett idén már a pályaválasztás előtt álló középiskolásokat is várják az Informatikai Karra október utolsó két napján.

A programok között ezúttal is nagy számban lesznek szoftverfejlesztésről és –tesztelésről szóló előadások, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet gyakorlati esettanulmányokkal készül. Debrecenből New Yorkba? – a Morgan Stanley bemutatja frissdiplomás programját, a BT szakemberei pedig a globális hálózati szolgáltatások jövőjéről beszélnek majd. Az érdeklődő hallgatók próbainterjún tesztelhetik rátermettségüket, míg a DE IK HÖK tesztjének kitöltői mozijeggyel gazdagodnak, a szakmai napok kísérő programjai között pedig újra felfedezhetjük a Test&Tea rendezvényét.

További információk és részletes program az őszi Informatikai Szakmai Napok weboldalán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Feledi László 83 bajnoki meccsen lépett pályára a Lokiban.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Génterápiára gyűjtenek egy kisfiúnak.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!