Hirdetés

A MÁV is versenybe száll a debreceni hallgatókért

unideb.hu

2017.10.27. 14:01

A MÁV is versenybe száll a debreceni hallgatókért
Fotó: unideb.hu

Együttműködnek az egyetemmel.

Hirdetés

A hazai műszaki, technológiai és természettudományi képzés színvonalának emelése érdekében május elején írta alá együttműködési keretszerződést a Debreceni Egyetem és a MÁV-csoport.

A közös képzési és kutatási programok, illetve tudományos események szervezése, szakmai gyakorlóhelyek biztosítása mellett az együttműködésben hangsúlyos szerepet kap a kiemelkedő tehetségek egyéni gondozása is. A közös munka részleteiről október 26-án tárgyaltak a cégcsoport humán-, illetve IT üzletágának vezetői a Pintér Ákos általános rektorhelyettessel, valamint az Informatikai, a Műszaki, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar vezetőivel.

A találkozón MÁV szakemberei ismertették a cég struktúráját, kitérve az egyes területek által támasztott elvárásokra.

- Mint kiderült, legnagyobb létszámban informatikusokra van igény, de a villamosmérnöktől a műszaki menedzsereken át a vegyészekig többféle szakembert keresnek, ráadásul az ország szinte minden pontjára, ami nagy előny lehet a leendő munkatársak bevonásában – folglata össze a megbeszélés tárgyát a rektorhelyettes az unideb.hu-nak.

A kari vezetőkkel arról is egyeztettek, hogy a MÁV munkatársai miként tudnánk bekapcsolódni az egyes képzésekbe. A felek megállapodtak abban, hogy a cégcsoport részt vesz a különböző egyetemi és kari rendezvényeken, például az Állásbörzén és Karriernapon, valamint a kari szakmai napokon, illetve a jövőben rendszeres szakmai előadásokat tartanának az intézményben a vasúti szakemberek.

Debreceni EgyetemMÁVmunkaerőhiány

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.