Hirdetés

Mi legyen a menüben császármetszés után? Disznósajt?

civishir.hu

2017.09.25. 12:20

Mi legyen a menüben császármetszés után? Disznósajt?

A Debreceni Egyetem válaszolt a kifogásra.

Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s politikus Facebook-oldalán osztotta meg azt a fotót, ami a debreceni szülészeten készült, és egy frissen szült kismama szerény reggelijét ábrázolja.

Az egyetem reagált

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Dietetikai Szolgálata napi rendszereséggel 63 féle diétát tervez meg, ezen felül vannak a speciális egyéni diéták (50 és 100 közötti adagszámmal). A beteg aktuális állapota határozza meg, hogy milyen ételek fogyasztása szolgálhatja legjobban a gyógyulását, illetve úgy kell táplálnunk a beteget, hogy a diagnózis figyelembe vételével a lehető legkevésbé vegyük igénybe, terheljük le a gasztrointesztinális rendszerét.

Az osztályokról érkező napi ételigénylést a dietetikusok gondozzák szakmailag, azt a betegek diétájának megfelelően hagyják jóvá. Ezután kerül sor arra, hogy a Bükkvidéki Vendéglátó Zrt. elkészítse, és kitálalja az adott diétákat. A Dietetikai Szolgálat munkatársai a Debreceni Egyetem Klinikai Központ dolgozói. A Bükkvidéki Vendéglátó Zrt. kiszervezett tevékenységben végzi az ételek elkészítését és kitálalását.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészetének diétás reggelijét kritikával illető személy azt hagyta ki a kommentjéből, hogy az általa említett kismama-kismamák, akik az ominózus zsemle-keksz diétát kapták, császármetszésen átesett édesanyák voltak. A császármetszés nagyműtétnek minősül. Ilyen esetben a reggeli és a vacsora: zsemle, keksz, üres tea. Az ebéd pedig üres húsleves, krumplipüré.

Szülészetünkön a múlt hét végén, szeptember 22-től 24-ig négy császármetszés történt. Minden császármetszésen átesett kismama – az ilyenkor szükséges – diétás menüt kapta 2-3 napig, de mindenképpen a bélműködés beindulásáig. A diéta fontosságára és betartására felhívjuk a szülő nők figyelmét.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájáról hétfő délutánig nem érkezett panasz a Klinikai Központba az ott fekvő betegektől az étkeztetés kapcsán.

Debreceni Egyetem

Debrecen, 2017. szeptember 25.

Szóljon hozzá!

Hirdetés