Hirdetés

A DEAC óvja és gazdagítja Debrecent

unideb.hu

2017.08.16. 12:16

A DEAC óvja és gazdagítja Debrecent
A Dóczy utcai sporttelepre milliárdokat költöttek (Fotó: unideb.hu)

Az egyetemi klubnál látványos a fejlődés.

Hirdetés

Új, hazánkban egyedülálló szakosztályokkal, komoly célokkal és fejlődő sportlétesítményekkel kezdi a 2017/18-as idényt a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubja. Ezer igazolt versenyzőjével és újszerű kezdeményezéseivel a DEAC minta a hazai felsőoktatásban - írja az unideb.hu.

Az egyetemi portál írása szerint

történetének legeredményesebb évét zárta a csaknem száz éves múlttal rendelkező a DEAC a 2016/2017-es bajnoki szezonban.

A következő évadban a klub több csapata versenyezhet az élvonalban, emellett a szabadidőport is fejlődik: az egyetemi sportlétesítményeket már mintegy 220 ezer alkalommal keresik fel évente. A Debreceni Egyetemi sportegyesületének 16 szakosztálya közül különösen a kosárlabda, a futsal, a kézilabda és a labdarúgó csapatok emelkedtek ki az elmúlt időszakban.

 A legfontosabb törekvésünk, hogy egyre jobb eredményt érjünk el ezekkel a csapatokkal, úgy, hogy az egyetemi szellemiség is megmaradjon a DEAC-ban, valamint tovább erősödjön a klubélet, annak közösségteremtő és összetartó ereje. Érdemes lesz figyelni a jövőben a férfi kosárlabdacsapatunkra, amely egy egészen új dimenzióba lépett azzal, hogy feljutott az első osztályba. Férfi röplabdázóink 2003 óta stabil résztvevői az első osztályú bajnokságnak, ami azért kiemelkedő, mert a többi élvonalbeli klubbal szemben a mi játékosaink kivétel nélkül a Debreceni Egyetem hallgatói. Reményeink szerint történetük során először a férfi futsalosaink is sikeresen helyt állnak majd az első osztályban. Hasonló tervekkel kezdik a szezont a kézilabdázóink is az NB I/B-ben, valamint az NB III-ba feljutott labdarúgóink is

– fogalmazott Jávor András, a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának elnöke.

Az egyesület januárban gyarapodott a cheerleader szakosztállyal, melyben 12 hallható versenyez

Azon túl, hogy új szakosztályok alakulnak, az egyetemi sportinfrastruktúra is komoly ütemben fejlődik. Erről Bács Zoltán kancellár beszélt.

Az egyetem pályázatokból, saját erőből, hallgatói hozzájárulásból,  TAO-támogatásokból mintegy 2,3 milliárd forintot fordított az infrastruktúra fejlesztésére a Dóczy utcán, valamint működteti az alap sportrendszert, testnevelést és a szabadidősportot, valamint a létesítményeket. A jövő tanévben pedig új egyetemi fejlesztések valósulnak meg: a Böszörményi úti campuson tervezett teniszközpont, valamint a Nagyerdei Stadionban megvalósuló fitneszközpont is hozzájárul majd a Debreceni Egyetem sportéletének fejlesztéséhez, az újabb versenysportágak megjelenéséhez

– sorolta Bács Zoltán kancellár.

 

 

DEACsport

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.