Nagyot megy a Debreceni Egyetem a Campuson

unideb.hu

2017.06.19. 10:59

Nagyot megy a Debreceni Egyetem a Campuson
Fotók: unideb.hu

Már a nulladik naptól ott lesz az intézmény.

Hirdetés

Legális „pénzmosás”, könyvszelfi-készítés és olasz zamatok is várják ebben az évben a látogatókat a Debreceni Egyetem rendezvényhelyszínén a Campus Fesztiválon.

Az „Egyetem Tér” ezúttal már a nulladik naptól nyitva lesz a megszokott helyen, a főbejárat közelében.

Csaknem 30 egyetemi egység jelentkezett programötleteivel a felhívásra, a sikeresen pályázókkal már egyeztetnek a részletekről.

A fizikusok idén a Rubik kockát helyezik a középpontba, de lesznek mágneses kísérletek és eszközös mérések is.

A Néprajzi Tanszék Mese-mese mátka címmel mutatkozik be, az Olasz Tanszék pedig egy falat Itáliát varázsol a Campus Fesztiválra, ízletes ételekkel és játékos kvízzel várják az érdeklődőket.

Az Angol-Amerikai Intézet most is meginvitálja az amerikai focistákat, akikkel a játékot is ki lehet próbálni, s a védőfelszerelésükbe is bele lehet bújni egy-egy fotó erejéig.

Az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár jóvoltából most először lehet majd könyv-szelfit készíteni, sőt munkatársaik a könyvhéten már bevált szabadpolcos cserebere állványt is elhozzák a rendezvényre

– mondta az unideb.hu portálnak Mándy Zsuzsa, a felhívást közzétevő Tudományos Igazgatóság munkatársa.

Újdonság lesz a Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék legális „pénzmosása”, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét kitelepül az óriás egyetemi társasjáték a Campus Fesztiválra.

Tavaly rekordszámú fesztiválozó, összesen 98 ezer ember bulizott a négy nap alatt a Nagyerdei Stadion környékén, és az „Egyetem Tér” is rekordot döntött. A kétévestől a nyugdíjasig minden korosztálynak kínáltak szórakoztató, könnyed tudományos programot az egyetemi standoknál.

A látványos kísérletek, a mikroszkópos és ultrahangos fesztiválszelfi, a 3D-portréfotózás és a fűszernövény-felismerés rengeteg látogatót vonzott, miközben több mint százan kötöttek „fesztiválfrigyet” és a Műszaki Karon fejlesztett elektromos autóba is sokan beültek.

Az Artisjus-díjas, idén tizedik jubileumát ünneplő Campus július 19.és 23. között összesen 220 zenei és további 200 egyéb programot kínál 18 programhelyszínen.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés