Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Igazi nagyágyúk Debrecenben

| 2016. 11. 16. | 12:20:00
Két világhírű kézilabda szakember érkezik.
Igazi nagyágyúk Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két világhírű kézilabda szakember Mats Olsson és Dejan Peric is előadást tart azon a konferencián, melyen Európa és hazánk legjobb kézilabda kapusai és edzői vitatják meg a szakág újdonságait a Debreceni Egyetemen.

A DEAC mint az egyetem klubja nemzeti versenyeken is folyamatosan szerepel. A 2011/2012-es évadban Hajdú-Bihar megye bajnokaként kivívta az NB II-es szereplés lehetőségét, azóta állandó résztvevője a harmadosztályú küzdelmeknek. Az idei évad célja a bajnoki cím megszerzése és egy osztállyal feljebb kerülés. Ezt is segíti az konferencia, amelyet hazánkban először rendeznek meg a Debreceni Egyetemen.

Az egyetem több mint tíz éve nagyon komolyan foglalkozik a sporttudomány alapjainak megteremtésével. A Sporttudományi Koordinációs Intézetben ma már átfogó kutatási tevékenységek folynak, indul a testnevelő tanári képzésünk több szakpárral, edzőképzések elérhetők el nálunk, évek óta képzünk továbbá sportszervezőket, most hirdetjük a sportközgazdászt és Magyarországon először kidolgoztuk a sportmérnök szak anyagát is. Ez is mutatja, hogy a sport mögött milyen széles interdiszciplinális tudás van, és kell, hogy legyen. Ma már kizárólag az individuális tapasztalatokra építő edzők kora lejárt, nagyon fontos a tudományos háttér és abban a specializáció. Ezért a nagysikerű Debreceni Futballegyetem után most a magyar kézilabda szakembereknek szerveztünk egy olyan programot, amely segítheti szakág fejlődését

– hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár.

Bakos István, Jegenyés Alpár, Hoffmann László, Szatmári János, Pálinger Katalin, Farkas Andrea, Rácz Mariann, Herr Orsolya – és még hosszan sorolhatnánk azokat a kiváló kézilabda kapusokat, akik világ- és Európa-bajnoki címekkel öregbítették Magyarország hírét a sport világtérképén. Rajtuk kívül még több mint 100 elismert szakember érkezik november 17-én az egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjába, hogy az évtizedek folyamán felgyülemlett szakmai kincset megosszák egymással.

A nemzetközi konferencia további célja a különböző kézilabda kultúrák kapusedzéseinek megismerése és összehasonlítása azok filozófiáján és metodikáján keresztül. Az északi stílust Mats Olsson, a Svédországgal világ- és Európa-bajnok, spanyol klubjával BEK győztes, jelenleg a norvég női válogatott kapusedzője képviseli majd. A délszláv stílust pedig Dejan Peric, a klubjaival kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, KEK-győztes, a szerb férfi válogatott szövetségi kapitánya prezentálja előadásában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.