Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem elégedettek ítéletükkel az idős nőt megölő támadók

| 2022. 07. 29. | 11:32:00
Az egyik férfi szexuálisan bántalmazta az eszméletlen asszonyt. Debrecenben folytatódik az ügy tárgyalása.
Nem elégedettek ítéletükkel az idős nőt megölő támadók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség három vádlottal szemben jelentős súlyosítást, életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést indítványozott, mert negyedik társukkal brutális kegyetlenséggel vették el egy 85 éves asszony életét.

A Miskolci Törvényszék a három elkövetőt minősített emberölés bűntette miatt ítélt el.

Két vádlottat – személyenként – 18 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, valamint 200 ezerforint pénzbüntetésre, míg harmadik társukat 20 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, valamint 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélt. Negyedik társukkal szemben a megyei főügyészség mértékes indítványa – 19 év fegyházbüntetés – lett irányadó, ugyanis a férfi az előkészítő ülésen bűnösséget beismerő nyilatkozatot tett, melyet a bíróság elfogadott.

Az ítéleti tényállás szerint a 85 éves sértettnek két vádlott többször dolgozott. 2019 novemberében két társukkal elhatározták, hogy megpróbálnak pénzt szerezni munkaadójuktól. Aznap este elindultak a sértett házához, ahová a hátsó ajtó felfeszítésével jutottak be. Mivel az idős asszony észrevette őket, ezért a férfiak rögtön leütötték, majd a már földön fekvő – védekezésre képtelen – asszonyt tovább ütlegelték. A bántalmazást követően az egyik vádlott a még élő, eszméletlen, akaratnyilvánításra képtelen sértettet szexuálisan bántalmazta. Ezután a vádlottak egy fotelt tettek a hanyatt fekvő sértett testére, és a házban talált ismeretlen összegű pénzzel távoztak.

A sértett az elszenvedett többszörös, durva sérülések miatt a helyszínen meghalt. Életét az idejekorán megkezdett orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az elsőfokú ítélet ellen – három vádlott vonatkozásában – az ügyészség jelentős súlyosítás miatt, a vádlottak és védőik elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbeztek. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztés indokolatlanul enyhe. Az élet elleni bűntett kiemelkedő tárgyi súlyára, anyagi haszonszerzés érdekében az idős sértett szükségtelenül brutális bántalmazására tekintettel az elkövetőkkel szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása indokolt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.