Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lakóhelyén működtetett illegális autóbontót a nyírábrányi férfi

| 2022. 04. 26. | 11:33:00
Börtönbüntetés várhat rá.
Lakóhelyén működtetett illegális autóbontót a nyírábrányi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon azzal a férfival szemben, aki nyírábrányi otthonának udvarán végzett engedély nélküli tevékenységet – írja az ugyeszseg.hu.

A vád szerint a férfi a családjával együtt 2017 májusától élt abban az ingatlanban, aminek udvarán autóbontást és autószerelést végzett anélkül, hogy beszerezte volna a szükséges engedélyeket.

A férfi otthonában 2018. szeptember 19-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a kormányhivatal illetékes munkatársai együttes ellenőrzést végeztek, amely során megállapították, hogy az udvaron mintegy 2000 kilogramm gépjárművekből származó hulladékot tárolt. A férfi az autókból leengedett fáradt olajat fűrészporral összekeverve rendszeresen elégette az egyik melléképület kályhájában.

A vizsgálat után a kormányhivatal kötelezte a vádlottat, hogy szüntesse meg tevékenységét, emellett hulladékgazdálkodási és levegőtisztaság-védelmi bírságot szabott ki vele szemben.

Újra ellenőriztek

A kormányhivatal munkatársai egy évvel később, 2019 szeptemberében ismét ellenőrizték a férfi lakóhelyét. Ekkor a ház udvarán három, összesen közel négy tonna bontásra váró autó volt, továbbá a vádlott a kiszerelt alkatrészeket is az udvaron tárolta, a különböző hulladékokról pedig nem vezetett nyilvántartást. Emiatt a kormányhivatal ismét kötelezte a vádlottat az engedély nélküli hulladékgazdálkodás megszüntetésére és bírságot is kiszabott vele szemben.

A jogszabályok értelmében veszélyes hulladéknak minősül a hulladékká vált gépjármű és az abból származó olaj, melyek kezelésére külön hatósági engedély szükséges, amivel a vádlott nem rendelkezett.

A büntetőeljárás a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség Közjogi Szakágának jelzése alapján indult, a nyomozást pedig a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a vádirat szerint beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés