Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni Járásbíróság: négy férfit ítéltek el tiltott szerek értékesítéséért

| 2022. 02. 02. | 13:31:00
Teljesítményfokozót, illegális potencianövelőt használtak és adtak el.
Debreceni Járásbíróság: négy férfit ítéltek el tiltott szerek értékesítéséért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Járásbíróság január 28-án jogerősen elítélte azt a négy férfit, akik tiltott teljesítményfokozó szerekkel éltek vissza, illetve illegális potencianövelő szereket értékesítettek, valamint használtak. Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottakkal szemben úgynevezett mértékes indítványt tett a büntetésre vonatkozóan. A vádlottak a vádirattal egyezően elismerték a bűncselekmények elkövetését, tárgyaláshoz való jogukról lemondtak, ezt a bíróság elfogadta – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.

Az elsőfokú bíróság az elsőrendű vádlottat üzletszerűen elkövetett tiltott teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntettében és kereskedéssel elkövetett gyógyszerhamisítás bűntettében, másodrendű vádlottat kereskedéssel elkövetett gyógyszerhamisítás bűntettében, míg a harmad- és negyedrendű vádlottat gyógyszerhamisítás bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott a bűncselekményeket megelőzően is évtizedek óta több testépítő versenyen szerepelt, megélhetésének egy részét azzal fedezte, hogy személyi edzőként többek között testépítő sportolókat készített fel a versenyekre. Ebből kifolyólag testépítő körökben országos ismertségre tett szert és rendszeresen látogatott edzőtermeket. Az ott szerzett ismertségéből is fakadóan rendszeresen került kapcsolatba olyan testépítő sportolókkal, akik versenyekre készülve izomtömegük növelésére különböző androgén anabolikus szteroidokat és növekedési hormonokat tartalmazó tiltott teljesítményfokozó szereket használtak.

Az elsőrendű vádlott jelen ügyben nem szereplő személyekkel együttműködve kialakított egy több vevőből és beszerzési forrásból származó kereskedelmi hálózatot, melyben jellemzően anabolikus szteroidotokat, valamint növekedési hormont tartalmazó tiltott teljesítményfokozó szereket, illetőleg Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket – jellemzően potencianövelő szereket – értékesített üzletszerűen és bűnszövetségben.

A bűncselekménysorozatnak az vetett véget, hogy az elsőrendű vádlottal szemben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás indult, amely során a rendőrök 2017. szeptember 12-én – több társával együtt – az elsőrendű vádlottat őrizetbe vette. A férfit a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója 2017. szeptember 14-én letartóztatta, a kényszerintézkedést 2018. március 12-ig fenn is tartotta.

Az elsőrendű vádlott a 2018 márciusi szabadulását követően rövid időn belül ismét személyi edzőként kezdett dolgozni, újra kapcsolatba került testépítő sportolókkal, akikkel foglalkozott. A férfi azért, hogy plusz jövedelemre tegyen szert 2018 közepétől elhatározta, ismét elkezdte megszervezni az illegális szerek forgalmazását, ám most már óvatosabban tartotta a kapcsolatot a vevőkkel.

Az ügy másod-, harmad-, valamint negyedrendű vádlottjai vásároltak az elsőrendű vádlottól a tiltott szerekből. A másodrendű vádlott például Debrecenben többször is vett potencianövelő szert az elsőrendű vádlottól, melyet később tovább is értékesített, sőt ilyen illegális gyógyszert más, ismeretlen forrásból is be tudott szerezni, amit aztán másoknak eladott.

Az elsőrendű vádlott a negyedrendű vádlottnak rendszeresen adott át változó mennyiségben tiltott teljesítményfokozó és illegális potencianövelő szereket. A két férfi megállapodott abban, hogy az illegális szereket a negyedrendű vádlott lakóhelyén fogja tárolni, azokat egyébként a gyermekei elől elrejtve egy TV készülék belső részében tárolta. A felhalmozott tiltott szereket a nyomozók a vádlott berettyóújfalui otthonában, egy 2019. április 1-jén megtartott kutatás során találták meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!