Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életfogytiglant kaphat a Mezőpeterden áldozatára téglákkal teli zsákkal támadó férfit

| 2021. 09. 24. | 17:06:00
Sápi rokonainál fogták el a rendőrök.
Életfogytiglant kaphat a Mezőpeterden áldozatára téglákkal teli zsákkal támadó férfit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tart szeptember 29-én a Debreceni Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a vádlott röviddel a bűncselekmény elkövetését megelőzően Németországból költözött haza Magyarországra. A férfi szülei házában élt, állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, italozó életmódot folytatott.

A 25 éves M. I. 2020. március 24-én délután elhatározta, hogy pénzt és más vagyontárgyakat fog szerezni. A vádlott magához vett egy plüss gyermekhátizsákot, amibe beletett három tégladarabot, majd kerékpárra ült, és eltekert Mezőpeterdre, ahol egy dohányboltot szemelt ki magának. A hátizsákkal a vádlott akár testi erőszak alkalmazásával ugyanúgy akart bűncselekményt elkövetni, mint korábban tette azt Németországban, ahol a cselekménye a sértett halálát okozta.

Előre kitervelte

A járványhelyzet miatt a vádlott tudta, hogy a dohányboltban csak egy vásárló tartózkodhat, ezért megvárta, amíg az üzletből kijött a vásárló, majd bement, és az eladótól cigarettát kért. A sértett megfordult, hogy a polcról levegye a dohányárut, ekkor a férfi a tégladarabokkal teli hátizsákkal erőteljesen megütötte a nő fejét, aki ettől a földre esett. A férfi a földön fekvő sértetthez odalépett, és a téglákkal megpakolt hátizsákkal többször erősen megütötte a fejét. A nő nem vesztette el az eszméletét, folyamatosan próbált védekezni, ezért a férfi a hátizsákot hátrahagyva, pénz és cigaretta nélkül kiszaladt az üzletből, majd a kerékpárral elmenekült.

Rokonoknál bujkált

A rendőrök a férfit egy összehangolt akció keretében Sápon fogták el. A rokonok először tagadták, hogy a gyanúsított a házukban tartózkodik, az egyenruhások azonban átvizsgálták az ingatlant, majd egy ajtó mögött megbújva megtalálták a férfit.

A vádlott bántalmazása következtében a sértettnek a fején több helyen okozott nyolc napon belül gyógyuló sérülést, azonban figyelemmel az elkövetés eszközére, a bántalmazás intenzitására és a sérült testtájékra, reális volt az esélye súlyosabb, életveszélyes sérülés, illetve halálos eredmény kialakulásának is. A bűncselekmény elkövetéséhez használt eszköz alkalmas volt emberi élet kioltására – fogalmaz a vád.

Németországban már ölt

Az ügyészség szerint a férfi 2020. február 24. és február 26.-a között Németországban hasonló módszerrel követett el bűncselekményeket. A vádirat kiemeli, hogy 2020. február 24-én a vádlott egy vászonzacskóba csomagolt tégladarabbal úgy ütötte meg a sértett fejét, hogy a személy a földre esett és az így elszenvedett sérülések következtében 2020. március 3-án a kórházban elhunyt. A vádlott akkor 100 eurót is eltulajdonított a sértettől. A Németországban elkövetett bűncselekmények miatt a Hannoveri Bíróság M. I.-vel szemben európai elfogatóparancsot bocsátott ki, azonban az eredménnyel nem járt, mivel a vádlott 2020 március elején Magyarországra jött.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés