Hirdetés

Felfüggesztett börtön a Polgárnál elkapott embercsempésznek

Cívishír

2019.12.04. 16:47

Felfüggesztett börtön a Polgárnál elkapott embercsempésznek
Az irakiak nem tartózkodhattak volna Magyarországon (Fotó: Police.hu)

A 30 éves férfit kiutasították az országból.

Hirdetés

Hirdetés

Nem jogerősen 2 év – végrehajtásában 5 évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a Hajdúböszörményi Járásbíróság december 4-én azt a román állampolgárt, aki öt irakit akart Ausztriába szállítani. Az embercsempészés bűntettben elmarasztalt férfit 5 évre kiutasították Magyarország területéről.

Az ítéleti tényállás szerint a 30 éves férfi 2019 őszén Romániában megismerkedett egy ismeretlennel, aki pénzkereseti lehetőséget ajánlott a számára embereket szállítása fejében.

A vádlottnak az elfogását megelőző pár napban gépkocsit kellett bérelnie Romániában, majd az esti órákban találkoznia az irakiakkal. Ez azért nem ment olyan egyszerűen, több ismeretlen GPS-koordináták alapján irányította el a közel-keletiekhez.

Berettyóújfalunál felhajtottak az M35-ös autópályára, és elindultak Ausztria irányába. A vádlott tisztában volt azzal – mondta ki az ítélet –, hogy az öt iraki a szükséges okmányok és engedély nélkül lépett be az Európai Unió, így Magyarország területére. A kocsit nem sokkal később az M3-as autópálya polgári lehajtójánál található benzinkúton állították meg a rendőrök 

A bíróság döntését a büntetlen előéletű vádlott és védője tudomásul vették, az ügyész azonban súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést, így az a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

bíróságPolgármigránsembercsempészés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.