Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első láthatáson ölte meg gyermekeit a börtönviselt apa

| 2019. 12. 16. | 09:52:00
Tragédia Győrben. Egy 6 éves kislány élte túl.
Az első láthatáson ölte meg gyermekeit a börtönviselt apa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrök december 15-én 14.50-kor két gyermek és apjuk holttestét találták meg egy győri ingatlan két helyiségében, miután a rendőrség ügyeletét egy nő arról értesítette, hogy három gyermeke közül – akik jelenleg volt házastársánál vannak – csak az egyikükkel tud beszélni.

A helyszínre érkező rendőrök (a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével) bejutottak a bezárt lakásba, ahol egy 13 éves lány és egy 10 éves fiú holttestét találták meg.

A helyiségben tartózkodott még a harmadik testvér, egy 6 éves kislány is.

A nyomozók megállapították, hogy a két gyermek halálát idegenkezűség okozta, majd az elsődleges intézkedések során az épület egy másik helyiségében megtalálták a nő volt házastársának, egy 35 éves férfinak a holttestét is. A szemle adatai szerint a férfi – miután megölte a 13 éves nevelt lányát és a 10 éves fiát – bezárkózott az épület folyosójáról nyíló, közös használatú helyiségek egyikébe, majd önkezével véget vetett életének.

A Blikk információi szerint H. Gábor korábban emberölés kísérlete miatt került börtönbe, ahonnan idén szeptemberben kedvezménnyel szabadult. Szombathelyen élő feleségét kalapáccsal úgy fejbe verte, hogy eltört a szerszám nyele. Tettéért 5 év szabadságvesztéssel büntették, de nem kellett letöltenie a büntetését. Szeptemberi szabadulása óta először most kapta meg egy hétvégére láthatásra a gyerekeit.

Frissítés!

Részletes közleményt adott ki a Szombathelyi Törvényszék azzal a férfival kapcsolatban, aki a hétvégén megölte saját fiát, nevelt lányát, majd önmagával is végzett. Mint írták, a feltételes szabadságra bocsátásra irányuló eljárásban a Szombathelyi Törvényszék pártfogói véleményt, rendőri jelentést szerzett be. A rendelkezésre álló adatok alapján 2019. szeptember 11-én meghozott végzésével (a tényleges kitöltés 2021. május 11.) pártfogó felügyelet elrendelése mellett feltételes szabadságra bocsátotta. 

Ezt meghaladóan a büntetés-végrehajtási adatokból az volt megállapítható, hogy a fogvatartott a sértettel és gyermekeivel rendezte kapcsolatát, őt rendszeresen látogatták is. A büntetés-végrehajtási bíró eljárását megelőzően a Szombathelyi Járásbíróság 2019. június 17-én felbontotta az elítélt és a sértett házasságát, a szülők megállapodtak abban, hogy a gyermekek felett a szülői felügyelettel kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket közösen gyakorolják, valamint a gyermekek lakóhelye a felperesi édesanya lakóhelye lesz.

 A szakvélemény szerint

az alperes érzelmileg kötődik a gyermekeihez, a gyermekek életében születésüktől aktívan részt vett. Kötődése őszinteségét illetően kétségek nem mutatkoztak. Az apa személyiségében jelenleg olyan kóros vonások, amelyek a szülői szerepben való helytállásra őt alkalmatlanná tennék, nem mutatkoznak. Jövőképe pozitív, optimista. Szülői felelősségét hangsúlyozza. Alperes feltehetően szabadulása után mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy gyermekeit kárpótolja és szeretettel foglalkozik velük. A szülők és a gyermekek valamennyien arra vágynak, hogy működőképes kapcsolattartás legyen az apa és a gyermekek között.

A bíróság a perben több tanút is meghallgatott, akik egybehangzóan nyilatkoztak arról, hogy a fogvatartott nagyon jó apa, a gyermekek szorosan kötődtek hozzá. Ugyanilyen tartalmú volt a gyermekekkel kapcsolatban készült pedagógiai jellemzés is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.