Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

69 kiló hígítatlan heroint foglaltak le a magyar rendőrök

| 2019. 11. 13. | 14:54:00
A hazai bűnözés egyik legnagyobb mennyiségű szállítmánya szerencsére nem kerül a fogyasztókhoz. +Fotók, videók
69 kiló hígítatlan heroint foglaltak le a magyar rendőrök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

69,1 kilogramm súlyú heroint foglaltak le a rendőrök Budapesten. Nemzetközi együttműködés keretében a szlovén hatóságok korábban az összesen 730 kilogrammos mennyiségből 661 kilogramm heroint már lefoglaltak.

A nagy tisztaságú kábítószerszállítmány feketepiaci értéke legkevesebb 17,5 milliárd forint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószerbűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre lekövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. Richárd 47 éves budapesti lakossal szemben. A nyomozó hatóságnak az év első félévében információi merültek fel arra vonatkozóan, hogy a férfi jelentős mennyiségű kábítószer csempészetét tervezi az országba. A magyar eljárással egyidejűleg a szlovén vámhatóság október 30-án Koper kikötőjében, egy Iránból Magyarországra tartó konténer vámellenőrzése során fóliatekercsekben elrejtve 730 kilogramm heroint talált. A szlovén hatóság az információkat az Europolon keresztül átadta a KR NNI-nek, ahol megállapították, a kikötőben talált heroinszállítmány K. Richárdhoz köthető.

A műveletet a Fővárosi Főügyészség támogatta, és a szlovén Koperi Ügyészséggel karöltve haladéktalanul felvette a kapcsolatot az Eurojust-tal, ami az Európai Unió igazságügyi együttműködési szerve. Az európai szervezet szlovén és magyar nemzeti szekciói együttműködésének köszönhetően soron kívül európai nyomozási határozatot bocsátottak ki az ügyben, és felkérték a szlovén szervet az ellenőrzött szállítás végrehajtására. A szlovén társszerv a konténerből 661 kilogramm kábítószert lefoglalt, de az elkövető kézre kerítése érdekében a fennmaradó heroint – a magyar nyomozók értesítése mellett – tovább engedte.

A szállítmány november 5-én érkezett meg a magyarországi telephelyre, ahol K. Richárd szétpakolta a fóliatekercseket, majd az általa bérelt raktárban helyezte el azokat. A KR NNI munkatársai a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel a férfi elfogására, ami aznap este megtörtént.

A nyomozók kutatást tartottak a lakásában, ahol csekély mennyiségű kábítószergyanús tablettát, valamint 7 millió forint és 69 450 euro készpénzt találtak és foglaltak le. A rendőrök átvizsgálták a telephelyen a K. Richárd által bérelt helyiségeket is, ahol – csomagolóanyagnak álcázott – 42 preparált fóliatekercsből négyben elrejtve, összesen 69,1 kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. A további 38 tekercsből október 30-án a szlovén hatóság 661 kilogramm heroint foglalt le.

Az ügyben a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ vegyészszakértőjét rendelték ki szakértői vizsgálatra. Az előzetes eredmények alapján, a Magyarországon lefoglalt anyag hígítatlan heroin. A vizsgált por mintegy 65 százalék heroin hatóanyag mellett csak az előállításból adódó kísérőkomponenseket tartalmazza. A lefoglalt kábítószer 2-5-szörös hígítással kerülhetett volna a feketepiacra, így az értéke legkevesebb 1,6 milliárd, legtöbb 4,1 milliárd forint. A nyomozás adatai szerint a tejes heroinszállítmány célállomása Magyarország volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés