Hirdetés

Hirdetés

Meghalt egy nő Létavértesnél, a vádhatóság felfüggesztett fogházat kér

Cívishír

2019.10.22. 13:05

Meghalt egy nő Létavértesnél, a vádhatóság felfüggesztett fogházat kér
Rossz felületű, nedves úton következett be a baleset Létavértes és Újléta között (Forrás: Google)

A közlekedési baleset 2018 szeptemberében történt.

Hirdetés

Hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta az ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly szeptemberben halálos balesetet okozott Létavértes közelében. A vádhatóság közlése szerint az autós négy utast szállított, amikor egy útkanyarulatban kicsúszott. Egy 56 éves nő belehalt a sérüléseibe. 

A vádirat szerint az igen kevés vezetési gyakorlattal rendelkező férfi a kora délutáni órákban Újléta felől hajtott Létavértes irányába 80-90 kilométeres sebességgel. Az út igen rossz felületű és nedves volt. Az utasok közül csak a hátul ülők egyike nem használta a biztonsági övet. A városhoz közeledve a vádlott a már jelzett sebességgel próbált bevenni egy jobbkanyart, aminek következtében a kocsi hátsó kerekei megcsúsztak. A jármű sodródni kezdett, amit a férfi ellenkormányzással próbált mérsékelni. Az autó azonban letért az útpadkára, kidöntött egy jelzőtáblát, majd lesodródott az úttestről és a jobb oldalára borult.

A baleset következtében a jobb első ülésén utazó nő olyan súlyos koponya- és sorozat-bordatörést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott és a többi utas nem sérült meg. Ha a férfi betartja a KRESZ-t, a baleset nem következik be – állapítja meg a vádhatóság, hozzátéve, az indítványt mérsékelnék abban az esetben, ha a vádlott a bírósági előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

balesetügyészségLétavértes

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.