Hirdetés

Rendőrök elől menekült – felfüggesztett fogház

Cívishír

2019.09.03. 11:22

Rendőrök elől menekült – felfüggesztett fogház
Végül a kerítés fogtak meg a rudabányai fiút… (Fotó: Police.hu)

Ittasan, jogosítvány nélkül száguldozott Debrecen belvárosában.

Hirdetés

Hét hónap – végrehajtásában 1 évre felfüggesztett – fogházbüntetést szabott ki a Debreceni Járásbíróság azzal a rudabányai férfival szemben, aki áprilisban a rendőrök elől menekülve betonkerítésnek ütközött a cívisvárosban. Az ítéletről szeptember 3-án tájékoztatott a Debreceni Törvényszék, mint írták, a 20 éves vádlottat 3 év 8 hónapra eltiltották a közúti járművezetéstől.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott április elején, az éjszakai órákban ittasan „elkötött” egy autót a Barna utcai munkásszállás elől, hogy a városban kocsikázzon. A rendőrök a Petőfi téren felfigyeltek az egyirányú utcában, a forgalommal szemben közlekedő férfira, akit megkülönböztető fény- és hangjelzés mellett követni kezdtek.

A vádlott ezt észrevéve, a megengedett sebességet túllépve továbbhajtott a Piac utcán a Kossuth tér irányába. Az egyik kereszteződésben a fiatalember a stoptáblát is figyelmen kívül hagyta, majd a kötelező haladási irányt megszegve behajtott a Kossuth tér sétálóövezetébe és a Nagytemplomnál megállt. A rendőrök hangszórón felszólították, hogy állítsa le a motort és szálljon ki.

A vádlott ekkor nagy sebességgel a Petőfi tér irányába indult, megállás nélkül áthajtva a Piac utca és Szent Anna utca kereszteződésén, majd rákanyarodva az Ispotály utcára, ahol a villamos síneken az autó műszaki hiba miatt megállt. A férfinak sikerült beindítania a kocsit és elmenni a Barna utcáig, ahol a rendőrök a szolgálati gépkocsikkal útját állták. Ezt észlelve a férfi a Vörösmarty utcán felhajtott az útpadkára, majd a volán felett uralmát veszítve egy ingatlan betonkerítésének csapódott. 

A vádlott – aki egyébként jogosítvánnyal nem rendelkezett – a balesetben 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, kiderült az is, hogy ittasan vezetett.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott még nem nyilatkozott.
rendőrítéletittasDebrecenRudabánya

Szóljon hozzá!

Hirdetés