Hirdetés

Hirdetés

Piszkos zsiványság szálai vezettek Biharkeresztesre

Cívishír

2019.09.21. 14:00

Piszkos zsiványság szálai vezettek Biharkeresztesre
A biharkeresztesi elfogás (Fotó: Police.hu)

Idősebb nőtől trükköztek ki pénzt.

Hirdetés

Hirdetés

Biharkeresztesre vezettek a szálak egy Budapesten elkövetett úgynevezett unokázós bűncselekmény során – derül ki a rendőrség híradásából. A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 43 éves A. Vivien ellen.

A gyanúsítás előzménye, hogy szeptember 13-án egy ismeretlen férfi angol telefonszámról hívott fel egy újbudai asszonyt. Az unokájának adta ki magát, s azt mondta, balesetet szenvedett, kárt okozott, és pénzt kellene azonnal befizetnie egy biztosítónak. Az álunoka azt kérte a nőtől, hogy a megadott bankszámlára 1 millió 400 ezer forintot fizessen be. A sértett a bankba sietett, és befizette az összes megtakarított pénzét, 1 millió forintot.

A pénzintézetből kijövet felhívta az igazi unokáját, így kiderült az átverés, mire a nő feljelentést tett.

A budapesti rendőrség unokázós bűncselekmények felgöngyölítésére alakult nyomozócsoportja kiderítette: a pénzt rövid időn belül egy másik bankszámlára utalták, amelynek a tulajdonosa egy 43 éves biharkeresztesi nő. Őt szeptember 19-én Biharkeresztesen el is fogták. Kiderült, hogy a bűncselekményben még egy nő és egy férfi is közreműködhetett, az említett egymilliót a három ember három egymást követő napon vette fel.

rendőrségBiharkeresztespénzmosásunokázás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.