Hirdetés

Hirdetés

Bíróság elé áll a „dühöngő bika”. Kár volt annyit inni!

2019.07.08. 08:27

Bíróság elé áll a „dühöngő bika”. Kár volt annyit inni!
A vadászkés (Fotó: police.hu)

Ezért a berúgásért súlyos árat kell fizetni.

Hirdetés

Hirdetés

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a Hajdú-Bihar megyei Bodaszőlőn egy vita hevében vadászkésével hadonászott és kárt okozott.

A vádlott 2019. április 14. napján a kora délutáni órákban Bodaszőlő egyik dűlő útján ittas állapotban veszekedett a barátnőjével és annak édesanyjával. A dühös férfi bement az egyik körbekerített udvarra, ahol a láncon tartott kutyát megrugdosta. Emiatt rászóltak a házban lakó személyek, akikkel szóváltásba került, közben az egyik nőt egy alkalommal pofon ütötte.

A vádlottat kitessékelték az udvarról, majd a férfi a szomszédos lakásába ment, ahol magához vett egy 19 cm pengehosszúságú, 2,5 cm pengeszélességű, kétélű kést és visszament az udvarra. A ház kulcsra zárt bejárati ajtajába több alkalommal beleszúrta a kést, majd a ház előtt parkoló személygépkocsi szélvédőjét is megszurkálta a késsel, ami megrepedt.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság az eszközül használt vadászkést kobozza el.

bíróságügyészségBodaszőlő

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.