Egy sor boltost átvert, elítélték a román férfit Debrecenben

Cívishír

2019.06.19. 11:48

Egy sor boltost átvert, elítélték a román férfit Debrecenben
Félmilliós vagyonelkobzással is büntették (Fotó: Pixabay)

Trafikokat, ábécéket, postát is felkeresett.

Hirdetés

Jogerősen 1 év 10 hónap – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélték azt a román férfit, aki szűk esztendő alatt több mint 800 ezer forintot lopott el pénzváltást színlelve debreceni, Békés, Borsod és Szolnok megyei üzletekből.

A Debreceni Járásbíróság június 18-i ítéletében 240 ezer forint pénzbüntetést és félmillió forint vagyonelkobzást is elrendelt a 33 éves külföldi állampolgárral szemben.

Az ítéleti tényállás szerint az összesen 15 rendbeli lopásért felelősségre vont férfi 2017 szeptembere és 2018 augusztusa között pénzváltást színlelve több trafikból, boltból csent el készpénzt a dolgozók figyelmét elterelve.

Öt debreceni üzletet károsított meg és a jelzett megyékben is megfordult, egy abaújszántói élelmiszerboltból például 213 ezer forintot tulajdonított el a pénztáros figyelmetlenségét kihasználva.

A tolvaj ellen a debreceni rendőrök kezdeményezésére nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, mire ő az ügyvédjén keresztül felvette a kapcsolatot a nyomozó hatósággal. Június 17-én megjelent a nyírábrányi határátkelőn, ahol a rendőrök őrizetbe vették. A férfi beismerő vallomást tett.

Szóljon hozzá!

Hirdetés