Hirdetés

Hirdetés

Egymilliót loptak egy komádi öregtől – ítélet következhet

civishir.hu

2019.02.08. 15:29

Egymilliót loptak egy komádi öregtől – ítélet következhet
Elhitették a sértettekkel, hogy pénzt hoztak a számukra (Illusztráció: Pixabay)

Bíróság elé állnak a vádlottak Berettyóújfaluban.

Hirdetés

Hirdetés

A bizonyítási eljárás befejeződése esetében perbeszédek és ítélethirdetés következhet annak a három férfinak az ügyében, akik 2016-ban több településen, így Komádiban is trükkös módon loptak meg idős embereket.

A Berettyóújfalui Járási ügyészség vádirata szerint az egyik vádlott 2016 májusában egy szentesi asszonyhoz csöngetett be azzal, hogy 84 ezer forint nyugdíj-kiegészítést hoztak. A férfi azzal az indokkal, hogy fel kell írnia a sértett adatait, illetve egy 10 ezer forintos bankjegy sorszámát, bejutott az asszony házába, ahol kifigyelte, hogy az hol tartja a pénzét. Röviddel utána egy társa elterelte a nő figyelmét, míg ő eltulajdonította a sértett takarékbetétkönyvét, 130 ezer forint készpénzt, majd leléptek a helyszínről.

Hat nappal később a Komárom-Esztergom megyei Ászár községben vertek át hasonló módon egy 73 éves embert. Mivel a nyakán egy kötéssel jött eléjük, azt mondták neki, hogy a műtét miatt 73 ezer forint segélyt hoztak neki. Tőle 180 ezer forintot sikerült meglovasítani.

Aztán Komádiban csaptak be egy 82 éves férfit, akit azzal „etettek meg”, hogy a polgármesteri hivatalból hoztak 80 ezer forintot. Tőle egymillió forintot sikerült elvinni. A berettyóújfalui rendőrök a térfigyelő kamerafelvételek alapján azonosították a vádlottak gépkocsiját, amelyet a kiadott körözés alapján a Somogy megyei Mernyén állítottak meg.

kifosztás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.