Hirdetés

Hirdetés

Lebukott a debreceni „titkosügynök”

2018.12.14. 13:05

Lebukott a debreceni „titkosügynök”
(Fotó: illusztráció)

Volt olyan sértett, akitől közel 15 millió forintot csalt ki.

Hirdetés

Hirdetés

A 64 éves férfi akciófilmbe illő személyazonosságot talált ki magának azért, hogy hitelesen félre tudja vezetni áldozatait.

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy egy ismerősének három alkalommal, különböző pénzösszegeket adott kölcsön, azonban a férfi a több mint 6 millió forintból semmit nem fizetett vissza neki, és egy ideje már nem tudja őt elérni sem. Az illetőt a nyomozók a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen 2017. november 21-én, egy debreceni szórakozóhelyen elfogták.

A házkutatás során egy – engedély nélkül tartott - lőfegyvert, valamint lőszereket foglaltak le. A nyomozás adatai szerint

a debreceni lakos minden áldozatának azt mondta, hogy ő egy magas beosztású, titkosügynök.

Célja az volt, hogy a sértettek bizalmába férkőzzön, és amikor ez sikerült különböző okokra hivatkozva készpénzt kért tőlük. Volt olyan sértett, akitől közel 15 millió forintot csalt ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 64 éves férfival szemben üzletszerűen elkövetett csalás, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt folytatott büntetőeljárást. Az iratokat átadták az ügyészségnek.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.