Hirdetés

Hirdetés

Jogerősen is elítélhetik az Összefogás Párt vezetőjét

szabolcsihir.hu

2018.12.07. 14:32

Jogerősen is elítélhetik  az Összefogás Párt vezetőjét
Ukránokat tévesztettek meg (Illusztráció: Pixabay)

Százmillió forintot meghaladó euróért nem csináltak semmit.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék tájékoztatása alapján december 13-án másodfokú határozatot hirdetnek a volt monoki polgármester és bűntársai ellen befolyással üzérkedés bűntette miatt folyó büntetőperben.

Szepessy Zsoltot tavaly szeptemberben nem jogerősen 4 év börtönbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Járásbíróság, miután a vád szerint 2013-tól a magyar állampolgárság megszerzését ígérte olyan ukrán állampolgároknak, akik azt törvényesen nem kaphatták meg. Az országgyűlési választásokra gründolt, azóta megszűnt Összefogás Párt vezetőjeként is feltűnő Szepessy az ügyészség szerint fejenként ezer eurót kért „hivatali kapcsolatai mozgatásáért”, miközben ezért semmit sem tett, a pénzt viszont a vádlottak a saját céljaikra fordították. Az ítéleti tényállás értelmében ő, élettársa és annak fia legalább 594 ukrán személytől vett át több mint 100 millió forintot „honosítási eljárásra”.

Korábbi közlése szerint áldozataikat két ukrán bűntárs kutatta fel, s többször előfordult, hogy Szepessy hamis átvételi elismervényeket adott át a sértetteknek. A vádlottak a bűncselekménnyel összefüggésben előzetes letartóztatásban is voltak. Az elsőrendű vádlott élettársát 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtották.

nyíregyházaSzepessy Zsoltbefolyással üzérkedés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.