Hirdetés

Késsel fenyegetve rabolt Komádiban

civishir.hu

2018.07.10. 08:49

Késsel fenyegetve rabolt Komádiban
A kést a rablás után vette magához. (Fotó: police.hu)

A rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit.

Hirdetés

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki március végén kirabolt egy kisboltot – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott a kora délutáni órákban bement egy élelmiszerboltba, ahol életveszélyesen megfenyegette az eladót. Eközben úgy tett a férfi, mintha a kabátja alatt egy nagy kés lenne, majd cigarettát követelt. A sértett a kérésnek nem tett eleget.

A vádlott átnyúlt a pulton és a nyitva lévő kasszából 12 500 forintot elvett.

Ezután a pénztárgépet a földre dobta és megrongálta a bankkártya terminált. Az eladó a hűtőpult mögé menekült és telefonon próbált segítséget hívni. A férfi át akart mászni a pulton, miközben a sértett telefonját követelte, amit a nő félelmében át is adott. Egy másik eladó közben megpróbálta a vádlottat megnyugtatni és cigarettát adott neki. Ezután a férfi kiment a boltból. 

A férfi hazament, magához vett egy 14,5 centiméteres pengehosszúságú kést, és az időközben édesanyjától kapott pénzzel egy Komádiban található dohányboltba ment.

Vásárlás közben megcsörrent a boltostól korábban elvett mobiltelefon. A vádlott a hívást fogadta és felismerte a hívó felet, akit életveszélyesen megfenyegetett. 

A férfit a rendőrség a dohánybolt előtt elfogta, a lefoglalt pénzt és telefont visszaadta a sértettnek. 

Az előzetes letartóztatásban lévő, tettét részben beismerő vádlottal szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint a vádlottól lefoglalt kés elkobzására tettek indítványt.
rablásfegyverKomádi

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.