Hirdetés

Hajmeresztő rablómesét talált ki a nyíracsádi

Cívishír

2018.07.11. 08:30

Hajmeresztő rablómesét talált ki a nyíracsádi
A kép illusztráció (pixabay.com)

Sokba fog még ez kerülni neki.

Hirdetés

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki koholt bűncselekmény elkövetése miatt tett bejelentést a segélyhívó számon - közölte a Cívishírrel Dr. Harmati Judit, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A vádlott 2018. januárjában mobiltelefonjáról felhívta a 112-es segélyhívó számot.

Azt állította, az élettársa telefonált neki, hogy nyíracsádi otthonukban megjelent egy ismerős férfi, aki késsel a kezében bemászott az udvarra, betörte az ablakukat és megöléssel fenyegette az élettársa kisgyermekeit.

Azt mondta, azért kért rendőri segítséget, mert a férfi szerelmes az élettársába és már korábban is megöléssel fenyegette gyermekeit. A segélyhívó központ által értesített illetékes hatóság a helyszínre küldte munkatársait. A háznál kiderült, hogy a vádlott bejelentésében foglaltak valótlanok, az épület ablakai sértetlenek, s az élettárs is alátámasztotta, hogy nem történt fenyegetés. A magánlaksértéssel hamisan megvádolt férf ellen így nem indult büntetőeljárás.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, a férfivel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A büntetőügy nyomozását a vádat emelő ügyészség végezte, mivel az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények – például a hamis vád vagy hamis tanúzás – nyomozását korábban kizárólag az ügyészség folytatta. Az új büntetőeljárási törvény 2018. július 1-én történt hatályba lépését követően azonban az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények nyomozását már a rendőrség mint általános nyomozó hatóság végzi.
Nyíracsádsegélyhíváshamis vád

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.