Hirdetés

Szabadságvesztést kér egy kommentelőre az ügyészség

Cívishír

2018.06.10. 13:04

Szabadságvesztést kér egy kommentelőre az ügyészség
A bíróság első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a holokauszt tagadásáért (Fotó: Pixabay)

A megvádolt budapesti férfi azt írta, a holokausztot zsidó vezetők tervelték ki.

Hirdetés

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádhatóság egy férfi ellen, aki egy közösségi oldalon hozzászólásában kétségbe vonta a holokausztot – derült ki a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség közléséből.

A 69 éves vádlott 2016 januárjában egy cikkhez írt hozzászólást, kommentjében nyilvánosan kétségbe vonva a nemzetiszocialista rendszer bűneit. Mint állította, a holokausztot nem a hitleri Németország vezetői határozták el, hanem a zsidó vezetők. Ezért a holokausztra, mint a nácik által elkövetett népirtásra, nem került sor. 

Az ügyészség rámutatott: a komment írója a nemzetiszocialista rendszer bűneit nagy nyilvánosság előtt kétségbe vonta, ami a törvény szerint legfeljebb 3 évi szabadságvesztéssel büntetendő bűntett.
A férfit a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2018. június elején bűnösnek mondta ki, 150 ezer forint pénzbüntetést szabva ki.

Az ítélet nem jogerős; az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett, s az elsőfokú brósági határozatot a vádlott és a védője sem fogadta el.

holokauszt

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

.