Hirdetés

Megússza a közúti veszélyeztetést az audis menekülő

Cívishír

2018.05.28. 12:37

Megússza a közúti veszélyeztetést az audis menekülő
Egy mikepércsi földúton vége lett a dalnak

Üldözőbe kellett venni vasárnap egy szabálysértőt, aki átszáguldott Debrecenen.

Hirdetés

A 300 ezer forintig terjedő pénzbírság mellett 60 napig terjedő elzárással is sújtható az a nagykállói férfi, akit az egyik debreceni utcán próbáltak megállítani a rendőrök, de majd Mikepércsen sikerült elfogni. A 32 éves sofőrt egy Nyíl utcai stoptábla figyelmen kívül hagyásáért villogták le május 27-én délután fél ötkor, mire ő beletaposott az Audi A6 gázpedáljába. Azért menekült, mert a Nyíregyházi Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől, ő pedig ennek ellenére volán mögé ült.

Közben többen a Facebookon számoltak be a rendőrök által üldözött, követett ezüst színű, felső középkategóriás autóról.

A DEBRECENBEN HALLOTTAM csoport tagjai közül van, aki ezt írja: „Vagy 120-al húzott el mellettünk a Simonyin, bárkit elüthetett volna a zebrán, nem tudott volna megállni.” A nagy szirénázásra sokan felfigyeltek, a menekülő a Bem téren is átszáguldott.

Egy következő hozzászóló már néhány kilométerrel odébb látta a kocsit: „A Fórum kereszteződésénél a piros lámpánál legalább 100-al ment át, nem sokon múlt, hogy belemenjen a többi kocsiba.”

Az audis ezt követően a 47-es főút felé vette az irányt és nagy sebességgel hagyta el a várost. „Ezüst Audi A6 nagyon menekül a kékek elől…” – írták, hozzátéve, hogy a Mikepércs előtti körforgalomban „majdnem elszállt”.  

Az agglomerációs településen aztán vége lett a dalnak: – Egy poros kis utcán is nagyon gyorsan mentek, de a munkagépek „megállították”, összetört az Audi! – írta egy helybeli. Egy másik tag hasonlóan tudta, „nagy fékezéssel ide vágódott be a mi utcánkba, mögötte a rendőrrel. Mikepércsen még köröztek egy ideig, majd tudtommal elkapták”.

A rendőrségnél a Cívishírnek megerősítette, hogy az autóvezetőt Mikepércsen fogták el.

A férfi feltehetően több közlekedési szabályt is megszegett a rendőrök elől menekülőben, de hiába vizsgálták, megáll-e ellene a közúti veszélyeztetés gyanúja, ezért végül nem indítottak eljárást ellene. Úgy tudjuk, hogy azért nem, mert közvetlenül – legalábbis bizonyítható módon – senki életét sem veszélyeztette a sajátján kívül. Márpedig e bűncselekményért az vonható felelősségre, aki a közúti közlekedés szabályainak a megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki.

RaL

DebrecenMikepércsautós üldözésDEBRECENBEN HALLOTTAM

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

.