Hirdetés

Számon kérték a családi kasszát Újtikoson

Cívishír

2018.04.04. 09:14

Számon kérték a családi kasszát Újtikoson
Egy, a suli mellé járó gyerek és egy tévé is szerepet kapott a bűncselekményben (Illusztráció: Pixabay)

Egy nő édesapja zokon vette a szerelmi csalódással járó pénzkiesést.

Hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki megpróbálta behajtani lánya volt élettársán az elmaradt családi pótlékot. Az elkövető ellen önbíráskodás bűntetté kísérlete miatt emeltek vádat.

Az ügyészség szerdai közlése szerint a nő 2016-ban létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, akivel 2017 tavaszáig éltek együtt annak újtikosi házában. A viszony megszakadása után, tavaly májusban az asszony édesapja kopogott be a férfihoz, és szemére vetette: együttélésük idején az unokája annyira elhanyagolta az iskolai tanulmányait, hogy elestek mind a családi pótléktól, mind az adókedvezménytől. Kalkulációja szerint a lánya és a férfi kapcsolata 800 ezer forint mínuszal járt, amit utóbbival szeretett volna megfizettetni. A vádlott ugyanakkor a „számlát” a sértett gépkocsijával vagy a televíziójával is kiegyenlítettnek könyvelte volna el.

Szó szót követett, mire lényegében az „após” kiverte a sértettből a tévét, bár a készüléket nem vitte el, csak felhatalmazást kapott rá a megfélemlített férfitól. 

Az ügyben a Hajdúböszörményi Járásbíróság hozhat ítéletet.

vádemelésÚjtikosÖnbíráskodás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.