Hirdetés

Súlyos ára lesz a berettyóújfalui balhénak

Cívishír

2018.04.10. 09:21

Súlyos ára lesz a berettyóújfalui balhénak
Fotó: illusztráció

Megrugdosták, elvették az értékeit.

Hirdetés

Rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfi ellen Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség.  

A két vádlott – akik közül a másodrendű még fiatalkorú - tavaly október 20-án Berettyóújfaluban szórakozott és italozott, majd 21 óra körül a vasútállomásra mentek, hogy vonattal hazautazzanak. A vonat indulásáig még sok idő volt, ezért a közelben sétálgattak. A vasútállomás környékén, az egyik utcábann észlelték az előttük egyedül, gyalogosan közlekedő sértettet, és ekkor elhatározták, hogy megszerzik a férfi értéktárgyait. A vádlottak követték, majd amikor a háta mögé értek, a másodrendű vádlott megrúgta a férfit, aki a váratlan támadás következtében a földre esett. Ezt követően megrugdosták, és felszólították, hogy az értéktárgyait adja át.  

A sértett nem engedelmeskedett, ezért átkutatták a ruházatát. A dzsekije zsebéből kivették a mobiltelefonját, valamint az irattárcáját, és elvették sporttáskáját is, majd elmenekültek a helyszínről.

A bántalmazott férfi a vádlottak után szaladt, útközben találkozott két kerékpárossal, akik az elkövetők után hajtottak. Ezt észlelve a két fiatal eldobta a táskát, az irattárcát és a mobiltelefont.  

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottak ellen társtettesként elkövetett rablás bűntette, továbbá a másodrendű vádlott vonatkozásában közokirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A vádiratban az elsőrendű vádlottra börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, míg a másodrendű vádlott esetében javítóintézeti nevelésének elrendelését indítványozta.

rablásBerettyóújfaluvádemelés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.