Hirdetés

Több milliós kárt okozott a letöltésekkel

mti.hu

2018.02.06. 10:53

Több milliós kárt okozott a letöltésekkel
A kép illusztráció (pixabay.com)

Filmeket, szoftvereket, zenéket tett közzé

Hirdetés

Hirdetés

Szerzői jogsértéssel vádol a Fővárosi Főügyészség egy férfit, aki negyvenmillió forintot keresett azzal, hogy jogvédett műveket tett jogellenesen hozzáférhetővé az interneten - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Havidíjért le lehetett tölteni

 Ibolya Tibor a közleményben azt írta, hogy a 39 éves férfi 2009 és 2015 között mintegy háromezer filmalkotást, több mint ezer zeneművet, valamit csaknem 450 védett szoftvert tett elérhetővé a honlapján, ezek letöltéséért a felhasználók havidíjat fizettek.
  A vádlott azért, hogy őt ne lehessen összefüggésbe hozni a jogellenes cselekménnyel, több embert rávett arra, hogy a saját nevükben bankszámlát nyissanak, majd a számlanyitást követően a banki iratokat és a számlához hozzáférést biztosító bankkártyát adják át neki. A számlanyitásért a vádlott 5-10 ezer forint közötti összeget fizetett. A felhasználóknak a weboldalon megadott bankszámlaszámokra kellett befizetniük a havidíjat, amely megfizetése után a honlapra feltöltött adattartalom egy hónapon keresztül letölthetővé vált. 

 A Fővárosi Főügyészség a férfit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó szerzői jogsértéssel vádolja.
filmletöltéshonlap

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.