Hirdetés

Terror Debrecenben: baltával megölte, majd felgyújtotta a feleségét

Debreceni Törvényszék

2018.02.12. 13:00

Terror Debrecenben: baltával megölte, majd felgyújtotta a feleségét
(Fotó: illusztráció)

A vádlott nehezen tolerálta felesége enyhe szellemi fogyatékosságát.

Hirdetés

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2017 szeptemberében P. L. vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság megállapítása szerint a vádlott 2016 januárjában baltával megölte, majd felgyújtotta feleségét Debrecenben. A vádlott nehezen tolerálta felesége enyhe szellemi fogyatékosságát. Kezdetben csak a sértettet bántalmazta, később kisfiát is. A megfélemlített, visszahúzódó asszony feljelentést soha nem tett. A két gyermeküket végül a nagyszülők és a nagynéni nevelték.

Nem volt kiút a terrorból

2015 második felében a férj többször is súlyosan bántalmazta az asszonyt, ezért a bíróság 30 napra távoltartó végzést rendelt el. Ezt követően az asszonyra rokonok vagy barátok vigyáztak, de a férj így is többször zaklatta. 2016 januárjában a nőre vigyázó családi barát rövid időre távozott. A vádlott ekkor jutott be a házba. Előbb puszta késsel esett neki, majd a kazánházból egy baltát vitt be és azzal agyönütötte a nőt.

A férfi ekkor a lakásban talált hivatalos iratokkal befedte a testét, meggyújtotta, majd a fáskamrában megpróbálta felakasztani magát. A huzalok azonban elszakadtak, így kezeire vezetéket tekert és azokat a konnektorba dugta. Áramütést szenvedett, de nem halt meg. Nem sokkal később a sértett lánya, majd a szomszéd is próbált bejutni a házba, ahová végül a rendőrök és a tűzoltók segítségével tudtak bemenni.

Marad az életfogytiglan

A Debreceni Ítélőtábla Elek Balázs vezette tanácsa annyiban változtatta meg az elsőfokú ítéletet, hogy a személyi szabadság megsértésének bűntette minősítést mellőzte az ítéletből és azt a kapcsolati erőszak bűntette keretében értékelte. Az ítélőtábla egyebekben helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

gyilkosságbíróságéletfogytiglan

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.