Hirdetés

Szabálytalankodó buszsofőr gázolt Hajdúböszörménynél

police.hu

2018.02.19. 10:25

Szabálytalankodó buszsofőr gázolt Hajdúböszörménynél
Fotók: police.hu

Meghalt a kerékpáros.

Hirdetés

A hajdúböszörményi rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a halálos közlekedési baleset vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint tavaly szeptember 16-án 15 óra 15 perckor Hajdúböszörményben a 35-ös számú főút átvezető szakaszán az Újvárosi utca kereszteződésénél található kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy 46 éves férfi – szabálytalanul, kerékpárján ülve – át akart kelni a főúton, amelyen éppen két autóbusz közlekedett.

A kanyarodó sávban haladó jármű vezetője még időben észlelte a kerékpárost, a mellette, egyenesen haladó másik autóbusz vezetője azonban a megállási kötelezettségének nem tett eleget és összeütközött a biciklissel, akit a mentőszolgálat munkatársai súlyos, életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba.

A balesetet követő harmadik napon a 46 éves hajdúböszörményi férfi életét vesztette. A nyomozók az 56 éves autóbusz sofőrjét gyanúsítottként kihallgatták. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság február 12-én befejezte a halálos közúti baleset gondatlan okozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - igazságügyi szakértő bevonásával - folytatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészség részére.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.