Hirdetés

Sikkasztott, amit ért a szoboszlói pénztárosnő

Cívishír

2018.02.15. 13:49

Sikkasztott, amit ért a szoboszlói pénztárosnő
Milliós kárt okozott idősek meglopásával (Illusztráció: Pixabay)

Idősotthon munkatársa ellen emeltek vádat.

Hirdetés

Börtönbüntetéssel sújtaná a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség azt a helyi asszonyt, aki a vád szerint 2012-től három éven át mintegy 16 millió forint kárt okozott egy hajdúszoboszlói idősotthonnál. 

A megyei főügyészség közlése szerint a nő házipénztárosként dolgozott és a pénzkezelés mellett az ellátottak értékeinek bizonylatolása, annak számítógépes rögzítése is a feladata volt. 

– A vádlott 2012–2015 között munkaköri kötelezettségeit megszegve a készpénzmozgásokat nem dokumentálta, illetve a papíralapú dokumentációk esetén elmulasztotta a befizetés számítógépes rögzítését. A jelzett időszakban a nő kilenc idős sértettől vett át látra szóló betétkönyveket, ingatlaneladásból származó, temetési költségként letétbe helyezett összegeket, de előfordult, hogy sem a pénztárbizonylatot nem állította ki, sem a számítógépbe nem vitte be az információkat. Az asszony ezen gondozottaktól több százezres, sőt milliós nagyságrendű összegeket lopott el és azokat a saját céljaira fordította, 7,5 millió forintot meghaladó kárt okozva. Ennek csupán a töredéke térült meg – tartalmazza a vádirat.

Átverte, akit lehetett

A vádlott feladatai közé tartozott az is – tájékoztatott az ügyészség –, hogy a gondozottak gyógyszer és gyógyászati segédeszköz igényét havi rendszerességgel kielégítő cég által küldött számlákat kifizesse. Amit 2014. szeptember vége és 2015. augusztus közepe között 12 alkalommal elmulasztott, 6,5 millió forint kárt okozva az otthon fenntartójának és a gazdasági társaságnak.

Másik 2 milliós veszteség pedig abból keletkezett, hogy a vádlott nem könyvelte le az idősotthon által szervezett ebédkihordásból keletkező bevételt sem 2014-ben, sem a rákövetkező évben.

A szabadlábon védekező nő ellen sikkasztás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. Az ügyészség indítványozta a sértettek által előterjesztett
polgári jogi igények érdemi elbírálását.

HajdúszoboszlósikkasztásIdősotthonHajdúszoboszlói Járási Ügyészség

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.