Hirdetés

Kifigyelés után rabolt az idős férfitól a nyíradonyi

civishir.hu

2018.01.10. 08:15

Kifigyelés után rabolt az idős férfitól a nyíradonyi
Képünk illusztráció (pixabay.com)

Vádat emeltek ellene.

Hirdetés

Fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoznaka a nyíradonyi férfi ellen, aki október 23-án kirabolt egy idős férfit Debrecenben, írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A rabló kifigyelte, ahogy az idős férfi pénzt vesz ki egy automatából. Maga is bement az épületbe, az egyik pénzkiadó automatából lekérdezte a saját számlaegyenlegét, miközben figyelte a mellette lévő sértett tevékenységét. A sértett 25000 forintot vett ki, azt a pénztárcájába, majd a nadrágja zsebébe tette és kilépett az utcára. 

A nyíradonyi követte az idős férfit és a közelben lévő téren mögé lépett, hátulról az alkarjával a nyakát átfogva felszólította arra, hogy adja át a nála lévő pénzt, ellenkező esetben őt megszúrja. A sértett segítségért kiáltott, azonban a nyíradonyi férfi benyúlt az idős férfi nadrágzsebébe és onnan kivette a pénztárcáját, majd egy erőteljes mozdulattal a sértettet ellökte, aki a földre esett. 

A vádlott elfutott a helyszínről, majd átnézte a pénztárca tartalmát, abból kivett 33200 forintot, a tárcát pedig a közelben lévő épület betonrésébe rejtette. A 75 éves sértett 8 napon belül gyógyuló testszerte zúzódásos sérüléseket szenvedett. 

A nyomozó hatóság az eljárás során a pénztárcát megtalálta, így az okozott kárból 2000 forint megtérült. 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen a bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. 
tolvajNyíradonyDebrecen

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.