Hirdetés

Főnökétől lopott gázolajjal csencselt a zsákai férfi

Cívishír

2018.01.09. 08:48

Főnökétől lopott gázolajjal csencselt a zsákai férfi
Fotó: illusztráció

Közmunkára küldhetik.

Hirdetés

Vádat emelt a Berettyóújfalui Járási Ügyészség az ellen a zsákai férfi ellen, aki rendszeresen lopta a gázolajat a munkahelyéről.

A férfi egy hulladékgazdálkodással foglalkozó gazdasági társaság alkalmazásában állt nehézgépkezelőként. 2017 nyarától két hónapon át több alkalommal az általa használt munkagépek üzemanyagtartályából egy gumicső segítségével a magával vitt kannába engedett alkalmanként 20-25 liter gázolajat. A kannát a saját gépkocsijának csomagtartójába rejtette és munkaidejének leteltét követően a gazdasági társaság telephelyéről a lopott gázolajat kivitte.

2017. szeptember 13-án az esti órákban a telephely biztonsági őrei a vádlottat tetten érték.

A vádlott a munkáltatójától a két hónap alatt 300 liter gázolajat tulajdonított el, amellyel közel 75 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg.

 A férfi a lopott gázolajból 120 litert saját céljaira használt fel, míg a további mennyiséget, mezőgazdasági földmunkát végző személyeknek értékesítette. A vádlott a 180 liter gázolajat a hivatalos kiskereskedelmi árnál drágábban adta el, így több mint 50 ezer forint jövedelemre tett szert. A zsákai férfi a bűncselekmény elkövetése során rendszeres haszonszerzésre törekedett.

 A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

lopásvádemelésgázolaj

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.