Hirdetés

A saját anyjára sújtott le kalapáccsal a debreceni férfi

Cívishír

2018.01.08. 13:30

A saját anyjára sújtott le kalapáccsal a debreceni férfi
Fotó: illusztráció

Betörésnek álcázta a bűncselekményt.

Hirdetés

A saját édesanyját akarta megölni az a férfi, akinek perében a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2017 júliusában hozott ítéletét.

A vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 6 év 10 hónap fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélték. Az ítélet ellen a védő a jogi minősítés megváltoztatása érdekében enyhítésért fellebbezett.

A vádlott a szülők válását követően édesanyjával és testvérével élt együtt Debrecenben. A vádlott és édesanyja között a kapcsolat egyre feszültebbé vált, a fiú ugyanis nem tudott, nem akart megfelelni az elvárásoknak. Konfliktust okozott az is, hogy a vádlott számítógépes stratégiai és szerepjátékok rabjává vált, és tetemes időt töltött gép előtt. 

Filmből vette az ötletet

A fiú 2014 őszén elköltözött otthonról, egy évvel később azonban visszatért, mert önálló megélhetését nem tudta tovább fedezni. 2015 októberében kezdte el fontolgatni, hogy édesanyját megöli. Úgy gondolta, csak így tudja megteremteni magának az önálló élethez szükséges feltételeket. A gyilkosság leggyorsabb és leginkább fájdalommentes módját kereste. Megnézett egy filmet, amelyben egy férfi a fejre mért kalapácsütéssel öli meg feleségét, aki az első ütést követően azonnal eszméletét veszti. A garázsból magához vett egy barkácskalapácsot, majd a megfelelő alkalomra várt. Egy hete rejtegette a kalapácsot a szekrényben, amikor betelt nála a pohár: édesanyja eltiltotta az internettől, bátyja pedig lekódolta a Wifit.

Lesújtott a kalapáccsal

2015 decemberében egy este testvére szórakozni ment. Távozását követően a vádlott még sokáig a szobájában várakozott, biztos akart lenni abban, hogy édesanyja elaludt. Kora hajnalban azonnal lesújtott az alvó asszonyra. A sértett ösztönösen védekezni kezdett, karját a feje elé emelte, ekkor tört el a kalapács nyele. A fiú pánikba esett, a törött nyéllel még néhányat ütött, majd szobájába futott. A sértett nem ismerte fel támadóját, ezért végig a vádlottnak kiabált segítségért, aki ekkorra már megbánta tettét. Elhatározta azonban, hogy betörésnek álcázza a cselekményt, és elhiteti, hogy egy idegen volt a támadó. Kinyitotta az emeleti terasz ajtaját, édesanyjához sietett, majd hívta a rendőrséget is.

A vádlott tényfeltáró beismerő vallomást tett, cselekményét megbánta, a sértett pedig megbocsátott neki.

ítéletDebrecengyilkossági kísérlet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.