Hirdetés

Az első menstruációig erőszakolta saját lányát

civishir.hu

2017.11.06. 14:56

Az első menstruációig erőszakolta saját lányát
A kép illusztráció

Enyhített az ítéleten a Debreceni Ítélőtábla.

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2014 júniusági élettársi kapcsolatban élt K. E-vel Debrecenben. Kapcsolatukból két gyermek született, 2004-ben és 2008-ban. A vádlottnak munkahelye éveken át nem volt, vagy csak alkalmi jelleggel dolgozott emiatt italozni kezdett, és ilyenkor agresszívvé vált.

A kislány 4-től 11 éves koráig...

A kisebbik gyermeke születésétől (2008-tól) kezdődően 2015 augusztusáig – azaz 7 éven át  –, a vádlott ittas állapotban, szexuálisan közeledett 2004-ben született lányához. Erre akkor került sor, amikor az anya a kisebbik gyermekkel orvosnál volt, vagy a szüleinél vagy a boltban. A férfi élettársa 2014 júniusában végül elköltözött a szüleihez. Abban állapodtak meg, hogy a vádlott minden második hétvégén elviheti a gyerekeket a nagyszülőkhöz. A sértett ugyan próbálta édesapja közeledését hárítani, kérte, hogy hagyja békén, a férfi azonban nem hagyott fel a zaklatással.

A bűncselekmény elkövetése addig tartott, amíg a kiskorú sértett menstruálni nem kezdett.

Azóta a vádlott szexuálisan nem közeledett gyermekéhez. A kislány csak jóval később mesélte el édesanyjának a vele történteket, mert a vádlott valamennyi alkalommal közölte vele, hogyha ezt elmondja bárkinek is, akkor ő börtönbe fog kerülni, ezért a sértett félt, hogy édesapjával baj fog történni.

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2017 júniusában M. Gy. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát 3 kiskorú gyermeke felett megszüntette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Enyhítés

A Debreceni Ítélőtábla november 6-án a vádlott cselekményét enyhébben minősítette. A szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást 6-6-évre enyhítette. Egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

homoszexuálisszexuális erőszak

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.