Hirdetés

Pénz kellett neki, kivégezte hosszúpályi nagyszüleit

24.hu

2017.10.01. 18:13

Pénz kellett neki, kivégezte hosszúpályi nagyszüleit
Fotó: MTI

Bárddal csapott le rájuk.

Hirdetés

Első nyilvános ülését tartja a Debreceni Ítélőtábla hétfőn az elmúlt évek egyik legbrutálisabb gyilkossági ügyében – írja a 24.hu.

Egy fiatal áll bíróság elé, aki első fokon életfogytiglant kapott, miután egy húsvágó bárddal megölte nagyszüleit a pénzükért, aminek egy részét a vád szerint arra költötte, hogy ajándékot vegyen a barátnőjének.

A törvényszék akkori döntése szerint a férfi legkorábban 35 év múlva szabadulhat feltételesen.

A fiatalember kapcsolata nem volt felhőtlen a nagyszüleivel már a gyilkosság előtti években sem. Megesett ugyanis, hogy nagyobb összegek tűntek el a házból. Az idős emberek sejtették, hogy unokájuk a tettes.
A fiatal különböző szórakozóhelyeken, szállodában végzett alkalmi munkát, de tartós állása nem volt. Anyagi helyzete folyamatosan romlott, édesanyja és nevelőapja rendszeresen támogatták, de ez nem fedezte költséges életformáját. Elhatározta, hogy a nagyszüleitől fog pénzt szerezni, mindenáron. 2015. április 3-án Debrecen belvárosában sétálgatott, akkor gondolta ki, hogy milyen ürüggyel keresse fel őket. Miután összeállt a fejében a terv, hazament, otthonról elvitt egy húsvágó bárdot, majd kora délután elindult busszal a nagyszüleihez. Megvárta, hogy egyedül maradjon nagymamájával, hogy pénzt kérjen tőle. Amikor ez megtörtént, közölte, hogy 70 ezer forintra van szüksége, de az asszony visszautasította.

Kivégezte az időseket

Vallomása szerint ekkor „felment benne a pumpa”, elővette a bárdot és fejbe vágta vele a 74 éves asszonyt. Azt gondolta, hogy ezek után a 80 éves nagyapjával is tennie kell valamit, így behívta a szobába és őt is fejbe verte a bárddal. Ezután kutakodni kezdett, ám hallotta, hogy nagyszülei még élnek. Visszament és tovább bántalmazta őket a húsvágóval, majd a konyhában felkapott egy kést, és nyakon szúrta idős rokonait, hogy biztosan meghaljanak.

Miután végzett velük, ismét értékek után kezdett kutatni. Az idős párnak 126 ezer forintért, két vékony aranyláncért és egy pár arany fülbevalóért kellett meghalnia.

A fiatal taxival ment vissza Debrecenbe, majd otthon a szemétledobóba dobta véres ruháját és a bárdot, rendbe tette magát, és elvitte a szüleit vacsorázni. A családtagok másnap a kora délutáni órákban mentek vissza Hosszúpályiba, ekkor találtak rá az áldozatokra.

A vádlott Debrecenben maradt, felkereste barátnőjét, akinek a meggyilkolt nagyszülőktől elhozott pénzből virágcsokrot, süteményt, parfümöt és ékszert vásárolt.
A vádlott kezdetben tagadta, hogy ő követte el a bűncselekményt, a márciusi ítélet indoklásában azonban elhangzott: a helyszínen csak a vádlott DNS nyomait rögzítették, ráadásul a vádlott történetét a tanúvallomások sem támasztották alá.

K. Csaba később beismerő vallomást tett és feltárta a bűncselekmény minden részletét.

Az elsőfokú döntés azért nem emelkedett jogerőre, mert az ügyész súlyosításért fellebbezett, pontosabban, hogy a fiatal soha ne hagyhassa el a fegyházat. A vádlott és védője sem fogadta el a döntést, ők enyhébb büntetést próbálnak kiharcolni.

gyilkosságHosszúpályi

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.