Hirdetés

Nincs jogerős ítélet a Loki-szurkolók halála ügyében

Cívishír

2017.10.26. 12:42

Nincs jogerős ítélet a Loki-szurkolók halála ügyében
Fotó: MTI

Nem jelent meg a tolmács, ez volt az ok.

Hirdetés

Bár a Debreceni Törvényszék jogerős befejezésre készült ma a Cz.R. (lengyel állampolgár) által okozott, három halálos áldozatot követelő baleset ügyében, a nyilvános ülést el kellett halasztani - olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében. 

A kirendelt fordítóiroda tolmácsa ugyanis - a szabályos idézés ellenére - nem jelent meg a bíróságon, majd az iroda által később küldött másik tolmácsról kiderült, hogy a jogi és a műszaki nyelvet nem ismeri kellőképpen. Közreműködését, felkészültségét a tárgyaláson jelen lévő lengyel konzul és a védő is kritikával illette. Miután az anyanyelv használata garanciális alapjog, amennyiben ez nem teljesül, nem lehet folytatni az eljárást

- írják a közleményben.

A következő tárgyalásra a törvényszék új tolmácsról gondoskodik: 2017. december 4-én a védelem által indítványozott tolmács lesz majd jelen, aki felkészülése érdekében addig minden szükséges iratot megkap, többek között a Berettyóújfalui Járásbíróság korábbi ítéletét magyarul és lengyelül is.

A Debreceni Törvényszék tanácsa a mára kirendelt fordítóirodát a maximális, 200 ezer forint rendbírsággal sújtotta, mert a mostani fennakadás a tárgyalás elhúzódását eredményezte. A szankcióra a Büntetőeljárási Törvény alapján van lehetőség - zárul a közlemény.

A lengely kamionost három év fogházbüntetésre ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság, a nem jogerős ítéletről ITT írtunk részletesen. 

ítélethalálos baleset

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.