Hirdetés

Mégsem szexuális erőszak volt, ami a Hajdúsámsonban történt

civishir.hu

2017.10.27. 09:07

Mégsem szexuális erőszak volt, ami a Hajdúsámsonban történt
A kép illusztráció

Egy 8 és egy 13 éves kislányt molesztált egy férfi.

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott hónapokon át zaklatott szexuálisan egy 13 és egy 8 éves kislányt 2014-2015-ben Hajdúsámsonban. A vádlott és élettársa 2012-től éltek együtt egy tanyán, ahol gyakran megfordult az asszony testvére. A nővér 8 és 13 éves lányai (ők a két sértett) is nagyon ragaszkodtak nagynénjükhöz, illetve a vádlotthoz is. A két család rendszeresen összejárt, a vádlott ezt a bizalmas viszonyt kihasználva követte el a bűncselekményeket.

Mi tett?

  • 2014 decemberében, míg az asszonyok beszélgettek, a vádlott a másik szobában a 13 éves kislány mellé ülve intim testrészei közelében simogatni kezdte a gyermeket. Akkor hagyta abba, amikor a kislány eltolta a kezét.
  • 2015 júniusában, a házban kettesben maradt a 8 éves kislánnyal, az ölébe ültette a gyermeket és a kezét megfogva megpróbálta a nadrágján keresztül a nemi szervéhez érinteni. A sértett tiltakozott, és kiszaladt a szobából.
  • Egy másik alkalommal a 8 éves gyermeket a vádlott kísérte ki éjszaka, és amikor a kislány kijött az udvari vécéből, letolt nadrággal várt rá.
A két kislány el akarta felejteni a történteket, ezért sem egymással, sem édesanyjukkal nem beszéltek a történtekről. 3 hónappal később azonban a 13 éves kislány a tévében hallott egy hasonló hírt, és mindent elmesélt, majd megtették a feljelentést is.

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2017 márciusában F. R. vádlottat szexuális erőszak bűntettének kísérlete, szeméremsértés vétsége és folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Enyhítés másodfokon

A Debreceni Ítélőtábla október 26-án megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és a vádlott büntetését 3 év 6 hónapra enyhítette. Az ítélőtábla megállapította, hogy a vádlott különös visszaeső. Az ítélőtábla szerint bár a vádlotti erőfölény és a pszichikai befolyásolás vitathatatlan, azonban nem erőszakkal történt a cselekmény. Az ítélőtábla az erőszak büntetőjogi fogalmát nem állapította meg. A vádlott cselekménye szexuális visszaélés bűntettének minősül.

Hajdúsámsonszexuális zaklatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.