Hirdetés

Körözött autót foglaltak le Nyírábránynál

police.hu

2017.10.04. 10:42

Körözött autót foglaltak le Nyírábránynál

Engedély nélkül utazott a szír férfi és társa.

Hirdetés

Egy szír férfi és utasa október 2-án 12 órakor egy Ford típusú személyautóval akarta elhagyni az országot a Nyírábrány Közúti Határátkelőhelyen.

Az ellenőrzést végző rendőröknek gyanús lett a két szír férfi, akik kizárólag Németország által kiállított érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkeztek és a schengeni külső határt ezzel az okmánnyal nem léphették volna át. A gépjármű ellenőrzése során az egyenruhások megállapították, hogy azt Németországban bérelték, de a férfiak nem tudták átadni az eredeti bérleti szerződést, a nemzetközi biztosítást és a forgalmi engedélyt sem.

A magyar rendőrök felvették a kapcsolatot a gépjármű tulajdonosával, aki elmondta, hogy a szerződés szerint a bérlő kizárólag Németországban és Olaszországban közlekedhetett volna. Ezt követően az autó bérbeadója a német hatóságnál bejelentést tett.

A gépkocsi körözését a német hatóság elrendelte, a sofőrt a rendőrök előállították a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltségre, a körözött személyautót pedig lefoglalták.

Nyírábrányhatárkörözött

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.