Hirdetés

Egymilliárdot kap a Viszkis

origo.hu

2016.03.25. 14:05

Egymilliárdot kap a Viszkis
origo.hu

Májusban kezdődik a forgatás.

Hirdetés

Megvalósulni látszik Andy Vajna egyik álma. A filmügyi kormánybiztos három évvel ezelőtt beszélt arról, hogy állandóan próbálja hazacsábítani Antal Nimródot, és meggyőzni arról, hogy érdemes magyar filmet forgatnia.

A 2003-as Kontroll óta Amerikában dolgozó rendező tavaly nyáron haza is jött, és megírta a Viszkis rablóról szóló nagyjátékfilm forgatókönyvét, aminek a megvalósítására most 1,1 milliárd forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap. 

A Viszkis forgatása május végén kezdődik, a Filmalap sajtóközleménye szerint Antal egy látványos és izgalmas filmben szeretné elmesélni a rendszerváltás utáni Magyarország leghírhedtebb bankrablójának történetét. Célja továbbá, hogy megmutassa, hogy miként emelt a média bulvárhőssé egy bűnözőt, illetve az események mögé tekintve Ambrus Attila személyiségének változása és az elfogása utáni nyomozás részleteinek bemutatására is vállalkozik a film, mely a valódi eseményeket fikciós elemekkel keveri. 

Egyelőre nem jelentették be, hogy ki játssza majd a címszereplőt, ez csak a forgatás kezdete előtt nem sokkal fog kiderülni. Nagy Zsoltot tartják a tökéletes választásnak, bár némi problémát okozhat, hogy a Viszkis 25 évesen kezdte meg a bűnözői pályafutását. 

Fotó: origo.hu

A filmet 130 különböző helyszínen forgatják majd, többek közt olyan erdélyi vidéken is, amelyhez Ambrus Attilának számtalan személyes élménye kötődik. Az operatőr Szatmári Péter (Liza, a rókatündér, Kincsem), a látványtervező Hujber Balázs (Liza, a rókatündér, A vizsga) lesz, a Viszkis a tervek szerint 2017 tavaszán kerül a mozikba.

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.